Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sari Ličen dva naslova državne prvakinje v plavanju

Na Ravnah na Koroškem je pretekli vikend potekalo plavalno državno prvenstvo za dečke in deklice, ki je precej veselja prineslo tudi Plavalnemu klubu Ajdovščina. Sara Ličen je namreč ponovno osvojila kar dva naslova državne prvakinje, v disciplinah 50 in 100 metrov delfin, v 50. metrskem bazenu. Čestitamo.

Koroška je bila od petka in nedelje prizorišče plavalnega državnega prvenstva dečkov in deklic v 50 metrskem bazenu na prostem. Prvenstva sta se udeležila tudi dva člana ajdovskega plavalnega kluba, Sara Ličen in Manuel Mislej. Predvsem mlada Sara je veljala za favoritinjo v disciplinah 50 in 100 metrov delfin, saj se je februarja letos, na prvenstvu v notranjem bazenu, okitila z naslovom državne prvakinje v obeh dolžinah.

Plavalka ajdovskega kluba tudi tokrat ni razočarala in ponovno premagala vso konkurenco v obeh disciplinah, ter tako potrdila, da se v njej skriva velik talent in morda prihodnost slovenskega plavalnega športa. Obenem pa gredo tudi čestitke strokovnemu delu Plavalnega kluba Ajdovščina za kvalitetne treninge, ki so osnova vrhunskih rezultatov. Dodajmo še, da je Sara Ličen v obeh disciplinah izboljšala svoj osebni rekord. Blizu medalje je bila tudi na dvestometrski razdalji, a je na koncu osvojila četrto mesto, tri finala in osebne rekorde pa je priplavala v prsnem slogu.

Prav tako je svoje osebne rekorde popravil Manuel Mislej, v disciplinah 200 in 400 metrov kravl, ter na 50 metrov delfin. Dosežki ga sicer niso pripeljali v finalne boje, a je napredek očiten. Izjemno lep uspeh obeh ajdovskih plavalcev, ki bo zagotovo prava motivacija tudi za prihodnost in tudi za ostale člane ajdovskega kluba.

Plavalni klub Ajdovščina na prvenstvu na Ravnah na Koroškem

Lokalne Ajdovščina

#šport, #plavanje

Kolofon