Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na sporedu 23. Kašev Letni vrt

Pravo poletno dogajanje v Ajdovščini se že vrsto let začne s prvim avgustovskim vikendom, za kar gre zasluga predvsem ajdovskemu klubu študentov. Kašev Letni vrt seveda tudi letos, že triindvajsetič, ponuja pestro glasbeno in ustvarjalno poletje, namenjeno vsem okusom. Vabljeni v ajdovske Pale, vsak vikend do konca avgusta.

Ajdovščina, pozor! Začel se je 23. Kašev Letni vrt, ki nastaja v organizaciji Kluba ajdovskih študentov in dijakov (KAŠ). Kašev Letni vrt je tradicionalna prireditev, ki Pale v celotnem avgustu spremeni v prizorišče glasbenih, kulinaričnih in kulturnih dejavnosti. Da boste lažje sledili dogajanju, vam objavljamo pregled dogajanja 2. vikenda (10. – 12. avgust).

2. VIKEND

10. 8. ANA PUPEDAN in MIGRENA // PETEK, 22.00

Kateri Primorec ne pozna Pupedancev? Pivška zasedba Ana Pupedan, ki navdušuje z večnimi Wat Kan Aj do, Vrtičkarji, Četrtek, Usaka rwža jma trn, Nej u tuojmi stili, Šan lejp tih večjr in Pijan, v Ajdovščini vedno pripravi nepozaben koncert, na katerega se vsi vedno radi vračamo, saj je doza plesa, petja, smeha in norenja zagotovljena. Fantje namreč sporočajo, da so po 15. letnici delovanja še bolj v formi, kot so kdaj koli bili.

Migrena so tričlanski bend iz Vipave oziroma »trije mulci, ki se grejo glasbenike«, katerih interes je »jgrt in uživt!« Svoj glasbeni žanr označujejo kot »šundr in škripalice«, a njihova glasba ne povzroča migrene, temveč norijo pod odrom. So pravi uvod za divji večer. Obljubljajo, da bodo zaigrali vse hitiče.

11. 8. DELAVNICA: MALA ŠOLA SKEJTANJA Z GO SK8 ACADEMY in GRAFITARSKA DELAVNICA // SOBOTA, 18.30

Kdo se kot mulec ni želel naučiti skejtanja, v puberteti pa poprijeti za sprej in pografitati kako občinsko steno? Zato vam bodo Go sk8 academy skejtanje približali na sproščen, zabaven način, z namenom, da vsak posameznik spozna to subkulturo in osnove, ki smo se jih starejši vrstniki učili dlje časa. Aktivnosti so prilagojene vsakemu posamezniku od popolnih osnov dalje, zato ni potrebno nobeno predznanje. Oprema na voljo za brezplačno izposojo (skejti, ščitniki in čelade), če pa imate doma svojo, je seveda dobrodošlo. Skejtanja vas bo učil Matija Bolčina, za delavnico grafitiranja pa bo poskrbel Ludvik Pečenko. Zaželjena so že rabljena oblačila, ki jih ni škoda uničiti, ostale pripomočke dobite na licu mesta. Delavnici se bosta izvajali pred MC Hiša mladih in v skate parku.

Delavnici sta brezplačni, a je število mest omejeno.

Prijave na mail: info@mc-hisamladih.si // Prijave možne na ali obe delavnici ali na posamezno.

12. 8. SPIJ: VINSKA ZGODBA KLETI POVH // NEDELJA, 18.00

Predstavitev lokalnega mladega vinarja je vedno zanimiva, saj lahko iz prve roke slišimo, koliko dela, truda ter potrpljenja je potrebno za pridelavo žlahtne kapljice. Zgodbo nam bodo tokrat predstavili vinarji iz vinske kleti Povh, s katerimi bomo ob poslušanju različnih vinskih prigod okušali njihovo vino.

Degustacija se bo izvedla v eni izmed učilnic MC Hiša mladih, obvezne predhodne prijave na: martin.pracek@kas.si

12. 8. OTO PESTNER // NEDELJA, 21.00

Ota Pestnerja ni potrebno posebej predstavljati. Eno izmed najvidnejših slovenskih glasbenih osebnosti odlikuje izjemen vokal in vzdržljiv glas, ki ga je brusil tudi v vokalni skupini New Swing Quartet. Vsi poznamo zdaj že skorajda ponarodele Trideset let, Mati, bodiva prijatelja, Vrača se pomlad, Bisere imaš v očeh, Tvoje solze … Pričakujemo jih lahko tudi na Letnem vrtu, kjer jih bo prepletal z največjimi sving in džez uspešnicami.

 

* Naslovna fotografija: Matic Slemič

 

Lokalne Ajdovščina

#poletje, #ajdovščina, #zabava

Kolofon