Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Za počitniško varstvo otrok na ajdovskem je dobro poskrbljeno

Poletne počitnice so za otroke najlepši čas, za starše pa je včasih iskanje varstva prava nočna mora, saj je letnega dopusta vedno premalo. Potrebi je prisluhnila ajdovska občina, ki že drugo leto zapored, skupaj z MKC Hiša mladih, zagotavlja brezplačno varstvo za otroke do petega razreda. Zelo pestro pa je seveda tudi na ajdovskem letnem kopališču, kjer tedensko počitnice preživlja okrog 200 otrok.

Poletne počitnice so najlepši čas v letu za vse šolarje in šolarke. Obenem pa tudi problem za starše mlajših otrok, saj ni vedno enostavno poskrbeti za dopoldansko varstvo v času brez šole, letnega dopusta pa seveda ni dovolj za celotno poletje. Prav zato je  brezplačna ponudba ajdovskega mladinsko kulturnega centra za marsikoga zelo dobrodošla. Poletno počitniško varstvo otrok z različnimi delavnicami in animacijami poteka v sodelovanju z Občino Ajdovščina in Medobčinskim društvom zveze prijateljev mladine Ajdovščina, na voljo pa je vsak delavnik, vsak dan počitnic.

Za otroke je poskrbljeno od zgodnjih jutranjih do popoldanskih ur, otroci pa počitniške urice preživljajo na plesnih, slikarskih, pevskih, literarnih, pravljičnih in eko-delavnicah, športnih aktivnostih, druženju in ustvarjanju v naravi. Odziv otrok in staršev je velik, po besedah odgovornih pa celo presega zmožnosti. Tako se žal marsikateri teden zgodi, da je prijav več kot prostih mest, saj je zaradi normativov možno sprejeti le okrog 18 otrok dnevno. Po podatkih MKC Hiša mladih je doslej ponudbo organiziranega varstva koristilo že okrog 80 otrok, seveda pa se bo v avgustu ta številka še precej povečala.

Počitniško varstvo v Ajdovščini

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je Ajdovščina je vsekakor primer dobre prakse v slovenskem prostoru, vsaj kar se počitniške ponudbe tiče. V organizirano varstvo z raznimi kampi, delavnicami, tečaji, letovanji bo letos vključenih že blizu dva tisoč otrok. Najbolj pestro je sicer na bazenu in okrog njega, kjer je tedensko v dogajanje v organizaciji Zavoda za šport Ajdovščina vključenih skoraj 200 otrok. Ponudba je zares pestra, otroci lahko izbirajo med različnimi kampi, od iger z žogo do gimnastičnega ali plesnega kampa, triatlona ali kolesarskega 4 krosa.

Kar 12 različnih vsebin je bilo ali še bo na voljo čez celo poletje. Vsem je skupno še plavanje na bazenu, razne delavnice, obiski znanih športnikov, ob sredah pa se lahko otroci (in seveda starši) odločijo za spanje v šotoru v tamkajšnjem avtokampu in pred tem za nočno kopanje v bazenu. Za obvladovanje tako široko zastavljenega projekta skrbi že dobro utečena in strokovno usposobljena ekipa ljudi. Dober glas o imenitni ponudbi se je razširil čez občinske meje in tako prihajajo v Ajdovščino otroci iz cele doline, pa tudi iz Ljubljane in celo iz zamejstva.

Počitniško varstvo v Ajdovščini

Počitniško varstvo v Ajdovščini

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #počitnice

Kolofon