Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Za boljše počutje ajdovskih dijakov in dijakinj

Poletne počitnice so se prevesile v drugo polovico, kar pomeni, da bodo šolske klopi kmalu spet oživele. Dijake in dijakinje Srednje šole Veno Pilon, pa bo ob vrnitvi k pouku pričakala lepša in na novo urejena podoba okolice šole. Ureja se tudi vhod v oddelek vrtca.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina so obsežni posegi v bližnji okolici – gradnja nove osnovne šole, ceste, parkirišč, čemur je sledila tudi nova prometna ureditev – dali zagona Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, ki je sredi prenove dvorišča šole in dijaškega doma.

Ravnatelj Andrej Rutar je dejal, da so pri načrtovanju sledili pobudi in načrtom Občine Ajdovščina za prenovo Ceste 5. maja. Mnenje pa so iskali tudi pri dijakih in starših – predvsem so jih spraševali o tribunah pod nadstreškom – ali jih pustiti ali odstraniti. Streha atrija in del tribun ostajajo, vendar pa bodo preurejeni tako, da bodo ustrezali zunanji učilnici, oziroma bo ta prostor namenjen tudi druženju dijakov. V zidu, ki je obkrožal tribune, bodo uredili velike odprtine – okna, ki bodo odpirala pogled proti mestu in tudi proti osnovni šoli.

Šolski okoliš bo povezoval tudi večji okrogel trg med stavbama osnovne in srednje šole ter vizualno zaokrožil območje. Eden od namenov prenove pa je tudi urediti čim več majhnih kotičkov – tako pred dijaškim domom, kjer so že letos v zadnjih šolskih tednih za sproščanje dijakinj in dijakov namestili viseče mreže, urejajo lesen plato – »plažo«. Ureja pa se tudi vhod v oddelek vrtca. Prenova, ki jo šola financira sama, bo v večjem delu zaključena do začetka pouka, v celoti pa do konca septembra. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #šolstvo

Kolofon