Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Moja pobuda v Budanje prinesla igrišče za odbojko na mivki

Projekt Moja pobuda iz tedna v teden daje pozitivne rezultate in močno dviguje kvaliteto bivanja v občini Ajdovščina. Skoraj končana sta že 30. in 31. projekt participativnega proračuna, novih pridobitev so veseli na Colu, kjer ima novo podobo Lipov gaj, v Budanjah pa je po novem moč igrati odbojko na mivki.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina so v športnem parku na Colu, ki so mu nadeli ime Lipov gaj, prizadevni krajani in športni navdušenci že pred leti zgradili balinišče in rokometno igrišče. Skozi Mojo pobudo pa so krajani želeli športni kompleks zaokrožiti oziroma mu dodati nekatere funkcionalne detajle. Tako so na brežinah uredili terase, podprte s kamnitimi zidovi, prehodne poti pa so dodatno osvetljene. Tribune bodo uporabljali navijači ob športnih tekmovanjih, služile pa bodo tudi kot prostor druženja za krajane. Dela izvaja Marko Vrčon s.p. iz Skrilj, vrednost del pa se giblje znotraj višine, ki je določena za projekte iz Moje pobude, se pravi do 15 tisoč evrov.

Tudi igrišče na mivki v športnem parku v Budanjah, ki je rezultat prvega kroga Moje pobude, je praktično končano - uradno se bo predalo namenu konec avgusta za krajevni praznik (z Modrijani). Od 36-ih projektov iz prvega kroga Moje pobude tako čaka na dokončanje le še pet projektov, za katere so zagotovljena sredstva v proračunu občine za leto 2018.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#col, #moja pobuda, #budanje

Kolofon