Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Hud padec gorskega kolesarja nad Ajdovščino

Malce nevsakdanja nesreča se je včeraj pripetila na pobočju Gore, pod Otlico, na stezici, ki jo povečini uporabljajo gorski kolesarji za adrenalinske spuste v dolino. Na dokaj težkem terenu je bil trenutek nepazljivosti dovolj za hud padec, ki se je za tujega kolesarja končal s helikopterskim prevozom v ljubljanski klinični center.

Gorsko kolesarjeneje ena izmed vodilnih športnih turističnih panog v Vipavski dolini. Predvsem v poletnem obdobju je okolica Ajdovščine polna ljubiteljev adrenalinskih spustov z gorskimi kolesi, saj je pobočje Gore, s številnimi stezicami, kot nalašč za preizkušanje svojih zmožnosti in uživanje na kolesu. Prav to je bil razlog, da je lepote naše doline, včeraj odkrivala večja skupina tujih gorskih kolesarev, ki so se na svoj izlet odpravili v spremstvu vodiča.

Žal pa nesreča nikoli ne počiva, kar je še posebej izkusil 52 - letni nizozemski kolesar, ki si bo Vipavsko dolino zapomnil po precej boleči izkušnji. Na stezici, ki se spušča iz Otlice proti Gorenjam, je s kolesom zapeljal v drevo in padel. Pri tem se je tako hudo poškodoval (poškodba rame in hrbtenice), da je bila nujna pomoč reševalcev. Prvi so poškodovancu nudili prvo pomoč ostali udeleženci spusta, nato pa so na kraj nesreče prišli gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, ki so nesrečnega Nizozemca na kraju oskrbeli. V UKC Ljubljana pa sta ga prepeljala s helikopterjem posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS Brnik.

Vsem, ki uživate v spustih z gorskimi kolesi v okolici Ajdovščine zato priporočamo zvrhano mero pazljivosti, saj nesreča nikoli ne počiva. Predvsem neizkušenim kolesarjem in pa tistim, ki kolesarskih stez nad Ajdovščino ne poznajo dovolj dobro, priporočamo spust v spremstvu vodiča ali pa nekoga z izkušnjami.

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon