Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Stavba ajdovske upravne enote v prenovi

Gradbena dela so v polnem teku na stavbi ajdovske upravne enote, ki bo deležna popolne energetske sanacije, odslej pa bo prijaznejša tudi za invalide. Dela bodo končana do začetka meseca novembra. Osemindvajset zaposlenih pa ima v zadnjem času precej dela s porastjo vlog za gradbena dovoljenja in za prebivanje tujcev.

Kot poroča Radio Robin zgradba upravne enote v Ajdovščini dobiva novo podobo. 38 let stara stavba, zgrajena za potrebe jugoslovanske vojske, je namreč sredi največje obnove doslej. Vlada Republike Slovenije jo je uvrstila med prvi dve upravni enoti-sočasno dela potekajo tudi v Lendavi, ki bosta doživeli popolno energetsko sanacijo. Z deli so začeli konec junija, dokončati pa jih morajo do 7. novembra. Novost je tudi način ogevanja stavbe, za kar bo po obnovi skrbela toplotna črpalka in ne več kurilno olje.

Vrednost naložbe je malo manj kot 600.000 evrov. S prenovo bo lažji dostop tudi za invalide, saj bodo primerneje uredili klančino pred vhodom, obenem bo sedaj uporabno dovoljenje dobilo tudi dvigalo, ki so ga v zgradbo vgradili lani. 28 zaposlenih na ajdovski upravni enoti sicer skrbi za upravne postopke 26.000 prebivalcev Zgornje Vipavske doline.

Samo lani so obravnavali kar 1400 zadev na področju dela s tujci, ob čemer izdajo približno 50 državljanstev letno.

 

Vir: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon