Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prepletanja čez mejo in doma

Italija, Avstrija ter domač teren so bila prizorišča, kjer je ROD v prvi polovici avgusta navezoval stike in tkal mreže z namenom izmenjave informacij, razvijanja poslovnih in poklicnih interesov ter posledično izboljšanja vpetosti v domače in čezmejno okolje. Več pa preberite v spodnjih vrsticah.

Avgusta s KoloBusom še zadnje letošnje testne vožnje med Italijo in Slovenijo

Po julijski poskusni izvedbi kar štirih dni prevozov kolesarjev in njihovih konjičkov z avtobusi med Italijo in Slovenijo, boste ljubitelji kolesarjenja v soboto, 18. in 25. avgusta, ter v nedeljo, 19. in 26. avgusta v sklopu projekta Inter Bike II ponovno lahko odkrivali kolesarsko traso Adriabike med Koprom, Trstom, Tržičem, Gradežem in Krminom s čezmejno brezplačno avtobusno linijo za prevoz koles. Rezervacije sprejema družba Alibus. Do konca avgusta poteka tudi zbiranje fotografskih utrinkov z izleta s KoloBusom, ki se bodo potegovali za praktično promocijsko darilo.

Več informacij najdete na letakih:

ROD - Letak Interbike.pdf

Inter-Bike

Inter-Bike

SPOT svetovanje GORIŠKA na mreženju v avstrijskem Celovcu

Razvojna agencija ROD Ajdovščina nastopa kot projektni partner v okviru SPOT svetovanje Goriška, ki zagotavlja izvajanje celovite podpore storitev za potencialne podjetnike in povezovanje različnih institucij ter vzpostavljanje partnerstva za spodbujanje podjetništva na lokalni in regionalni ravni. Pomembno pa je tudi čezmejno mreženje, zato so naši svetovalci 9. avgusta obiskali Slovensko gospodarsko zvezo na Koroškem, kjer sta jim predstavnici predstavili delovanje zveze, njihove nove projekte in namen organizacije. Pogovor je nato tekel o primerih iz dobrih praks, razlikah in podobnostih med državama ter izzivih, s katerimi se srečujejo. Pri čezmejnem mreženju je bila podprta tudi možnost nadaljnjega sodelovanja in povezovanja z Slovensko gospodarsko zvezo, ki je nadstrankarska krovna gospodarska organizacija koroških Slovencev.

SPOT Goriška je obiskal Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu<br />
Vir: Arhiv RA ROD<br />

Študenti spoznavajo javni sektor

Mreženje pa se ne odvija le pri sosedih, temveč tudi znotraj domače organizacije v Ajdovščini. ROD namreč tudi letos sodeluje pri izvajanju počitniškega dela Občine Ajdovščina z namenom vključevanja dijakov in študentov v aktivno preživljanje počitnic. Tako dvema študentkama omogočamo spoznavanje del na področju javnega sektorja, ki se po načinu dela razlikuje od zasebnega, s čimer pridobivata vpogled v delovanje javnega zavoda. Njuna pomoč pri administraciji in delu v pisarni ter pomoč pri projektih v 120-urnem obsegu pripomore k lažjemu poletnemu delovanju organizacije.

Aktivno preživljanje počitnic v javnem zavodu<br />
Vir: Arhiv RA ROD<br />

LAS Vipavska dolina: Naša super hrana

Odlična priložnost za posredno navezovanje stikov se je ponudila tudi za vse pridelovalce in predelovalce lokalne, slovenske hrane. V okviru promocije lokalne hrane, ki jo izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pod sloganom »Naša super hrana«, kar zajema tudi proizvode s certifikatom »izbrana kakovost« in drugimi shemami kakovosti, vas LAS Vipavska dolina vabi, da se s svojo ponudbo tudi vi brezplačno vpišete v zemljevid pridelovalcev in predelovalcev lokalne hrane.

Breskve Vipavske doline<br />
Vir: Arhiv RA ROD<br />

Aktualni razpisi

Novi nacionalni razpisi, izbrani za lokalno okolje, tudi tokrat ponujajo možnost za vzpostavljanje novih poslovnih priložnosti. Bralce zato ROD poziva, da jih redno pregledujete za boljši jutri.   

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #ROD

Kolofon