Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski BMX tekmovalci zadovoljni po tekmi v Ljubljani

Slovenski BMX kolesarji so se po poletnem premoru zbrali v prestolnici, kjer jih je v soboto in nedeljo čakala BMX tekma, ki je štela za pokal Slovenje. Barve Črnega trna je zastopalo devet tekmovalcev, najbolj pa se je izkazal Tim Rovtar. Polona Batagelj je na Norveškem osvojila 19. mesto na tekmi svetovne serije.

Dvodnevno tekmovanje BMX Race Ljubljana 2018 je zaključeno, po pričakovanjih pa so v najmočnejši kategoriji 17 let in starejših smetano pobrali italijanski tekmovalci. Na tekmi je skupaj nastopilo 71 tekmovalk in tekmovalcev iz petih držav: Avstrije, Češke, Italije, Nizozemske in seveda Slovenije. Kot rečeno je barve ajdovskega Črnega trna zastopalo devet tekmovalcev v soboto in sedem v nedeljo.

Sobotno dirko v najmočnejši in najhitrejši skupini 17+ je dobil Nicolo Bonini, nedeljsko pa njegov rojak Mattia Furlan. Na obeh dirkah je bil najboljši slovenski tekmovalec Mariborčan Tilen Frank, ki se je včeraj s tretjim mestom povzpel tudi na oder za zmagovalce. V tej kategoriji je barve ajdovskega kluba zastopal Mariborčan Žan Godina, ki je v soboto osvojil 11. mesto, v nedeljo pa ni nastopil.

Ekipa Črn Trn Ajdovščina

Ponovno se je izkazal Tim Rovtar, ki nadaljuje svojo dominantnost na slovenski BMX sceni. V kategoriji do 13. let, je v soboto moral priznati premoč tretjeuvrščenemu iz letošnjega svetovnega prvenstva, Nizozemcu Van Deeneju, v nedeljo pa je brez težav premagal vso konkurenco. V isti kategoriji je Maxim Jazbar osvojil 6. in 5. mesto. V sobotnem delu je zmago v amaterski konkurenci slavil tudi Ožbej Golja, Vito Plahuta pa je v najmlajši kategoriji, do osem let, zasedel odlično drugo mesto, isti dosežek pa mu je uspel tudi v nedeljo. Na stopničke se je v soboto prebil še Beno Batič, v kategoriji do 15 let, v nedeljo pa je po smoli ostal na nehvaležnem četrtem mestu. Obilo borbenosti in dobre vožnje so v svojih kategorijah prikazali še Tine Dovžak, Anže Rovtar ter Nik Prek, ki si je v nedeljo priboril odlično tretje mesto v kategoriji dečkov do 10 let. Za tekmovalce v disciplini BMX prihaja najpomembnejša tekma sezone, državno prvenstvo, ki bo letos v Mariboru, v soboto 8. septembra.

Vse rezultate lahko najdete na TEJ POVEZAVI.

Fotogalerija dogajanja v Ljubljani - POVEZAVA

Polona Batagelj // Foto: KD BTC City

Na Norveškem se je v nedeljo zaključila tri dnevna dirka ženskega World Toura, Ladies Tour of Norway. Etape je vsakič otežil močan veter, ki je ob močni zasedbi World Tour ekip napravil dirko težko in selektivno. Članice ekipe BTC City Ljubljana so se dobro držale v ospredju, v prvi etapi je Bujakova zasedla 15. mesto, v drugi etapi se je dobro odrezala Hanna Nilsson z 11. mestom.

V včerajšnji 153 kilometrski zaključni etapi sta v prvi skupini zaključili Nilssonova na 19. mestu ter Polona Batagelj na 32. mestu. Dirko je dobila Marianne Vos, ki je zmagala tudi vse tri etape. Med predstavnicami ljubljanske ekipe je tokrat najvišje zaključila Hanna Nilsson na 22. mestu. Polona Batagelj in Eugenia Bujak sta dirko končali na 32. in 34. mestu.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon