Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odprtje mednarodnega festivala akvarela Mini Castra 2018

Četrtič zapored je ajdovska Lokarjeva galerija, skupaj z Društvom likovnih umetnikov Severne Primorske, organizirala odmeven mednarodni festival akvarela, imenovan Mini Castra. Na letošnji festival akvarela malega formata se je v prvem krogu prijavilo 475 akvarelov z vsega sveta, strokovna komisija pa je za razstavo izbrala 124 avtorjev iz 37 držav. Razstava bo na ogled od sobote, 25. avgusta do 21. oktobra. Vabljeni.

Natečaj je bil odprt za vse umetnike in v vseh tehnikah akvarela. Na letošnji natečaj je bilo v prvem krogu v elektronski obliki poslanih 475 likovnih del iz 38 držav.  7. maja 2018 pa je strokovna žirija v sestavi: umetnostne zgodovinarke dr. Nelida Nemec, predsednica žirije, Anamarija Stibilj Šajn in Maja Pangos ter slikarji Lucijan Bratuš, Azad Karim in Vladimir Bačič pregledala vsa prispela dela v prvem krogu in na razstavo sprejela 124 avtorjev iz 37 držav.

Ista komisija je med prispelimi originalnimi akvareli izbrala in podelila pet nagrad (skušala je poiskati in nagraditi take, ki v sebi nosijo poleg dobre izvedbe tudi reševanje likovnih problemov) in deset diplom. Nagrade so prejeli Gordana Zaklan iz Srbije, Sonia Garcia iz Španije, Virginija Urbonaviciene iz Litve, Lirijana Morina in Tanja Hočevar iz Slovenije. Diplome so bile podeljene avtorjem iz Slovenije, Malezije, Rusije, Slovaške in Bolgarije.

Razstava akvarelov malega formata Mini Castra 2018 bo na ogled v Lokarjevi galeriji od 25. avgusta do 21. oktobra. Vabljeni.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #kultura, #razstava

Kolofon