Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladi ajdovski košarkarji pridno trenirajo pred novo sezono

Tudi v ajdovskem Košarkarskem klubu Leone so že pošteno zavihali rokave in se pripravljajo na novo sezono. Članska ekipa se že nekaj tednov poti pod budnim očesom trenerja Krumpa, aktivne pa so tudi že mlajše selekcije. Septembra bo na voljo vpis v košarkarsko šolo KK Ajdovščina.

V Košarkarskem klubu Ajdovščina soo po poletnem odmoru znova zakorakali proti novi sezoni in s treniranjem košarke pričeli 13. avgusta. Prva dva tedna treningov sta že za njimi. Opravili so jih v domači bazi, v OŠ Šturje, kjer fantje od selekcije U-13 naprej trenirajo dvakrat dnevno. Zadnji teden avgusta se bodo odpravili na enotedenske košarkarske priprave, kjer bodo še bolj intenzivno trenirali, skupni čas pa bodo izkoristili tudi za druženje.

V začetku septembra bo na voljonas čaka vpis v košarkarsko šolo KK Ajdovščina. K vpisu že zdaj vabijo fante 1. in 2. razreda, pa tudi vse ostale osnovnošolce, ki imajo radi košarko.

Letos bodo v mlajših tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenija nastopali z rekordnim številom ekip. Dvanajst ekip KK Ajdovščina bo tekmovalo v starostnih kategorijah od U-9 do U-19. Obenem bo potekalo medšolsko tekmovanje Pokal Leone, ki je namenjeno najmlajšim fantom, ki vadijo v šoli košarke KK Ajdovščina. V tem tekmovanju bodo nastopali fantje, ki vadijo na OŠ Šturje, OŠ Danila Lokarja, OŠ Dobravlje in OŠ Vipava.

KK Leone Ajdovščina

Z mlajšimi selekcijami se bodo odpravili še na mednarodni turnir, s selekcijo U-11 in U-13 igrali tudi v regionalnem tekmovanu Primorsko - notranjske lige, fantje U-15 pa bodo tekmovali v zelo uveljavljeni mednarodni ligi EYBL (European youth basketball league), ki bo po turnirskem sistamu potekala v tujini. Prvi turnir se bo odvijal v PRagi (CZE), drugi pa v Beogradu (SRB).

Članska ekipa KK Ajdovščina je prav tako začela priprave na novo sezono. V precej drugačni in po kvaliteti okrepljeni postavi bo sezono pričela s prvo tekmo v začetku meseca oktobra.

KK Leone Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #jamarstvo

Kolofon