Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Še en uspešen vikend za ajdovski kolesarski šport

Pretekli vikend je bil zelo pester tudi na kolesarskem področju. Polona Batagelj je na dirki svetovne serije v Bretaniji zasedla 32. mesto, Monika Hrastnik je sezono svetovnega pokala končala na petem mestu skupne razvrstitve, na državnem prvenstvu discipline SloEnduro se klub Kamplc veseli 3. in 4. mesta, v Avstriji, na tekmi za BMX pokal Alpe Adria, pa je zmago slavil Tim Rovtar.

V Bretaniji se je odvil kolesarski teden. Gp De Plouay je prireditev, kjer se poleg moške in ženske world tour dirke odvijajo tudi rekreativne dirke za ostale kategorije tako na cesti kot na velodromu. Na prireditvi je organizator svoj prostor namenil tudi starodobnikom s kolesi in z motorji. Članice ekipe BTC City Ljubljana so se na tekmi deklet držale v ospredju, na zadnji vzpon pa je v skupini 15 kolesark ostala Bujakova in si privozila 9.mesto. Zmagala je Amy Pieters, predstavnica Boels Dolmansa. V drugi skupini je Iakovenkova zasedla 19.mesto, Polona Batagelj pa 32 mesto.

Monika Hrastnik, 24-letnica iz Lepe njive pri Mozirju, članica ajdovskega Kolesarskega kluba Črn trn, je sezono svetovnega pokala končala na petem mestu skupne razvrstitve. Le za Rachel Atherton, Tahnee Seagrave, Tracey Hannah in Myriam Nicole. Njena vrhunca v svetovnem pokalu sta bila 3. mesto v Val di Sole in 4. v Leogangu. Dosežek, kakršnega Slovenci v gorskem kolesarstvu pomnimo le še iz najboljših sezon Tanje Žakelj. Ob tem je Monika tudi evropska prvakinja, v žepu ima že skupno zmago v evropskem pokalu iXS, še enkrat je postala tudi državna prvakinja … V svetovnem pokalu, evropskem pokalu, domači seriji Unior DH Cup, Crankworxu in na evropskem prvenstvu smo ji letos našteli 15 nastopov. Na lestvici UCI je na 4. mestu. Pred njo je še finale serije iXS v Brandnertalu, Uniorjevega pokala na Pohorju, ter seveda svetovno prvenstvo čez dva tedna v Lenzerheideju v Švici.

Na četrti in predzadnji letošnji preizkušnji SloEndura, slovenske mednarodne serije v gorskokolesarski disciplini enduro, sta bila na Krvavcu najhitrejša Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing) in Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team). Peršak, ki je letos izpustil že dve dirki serije in se že skoraj poslovil od četrtega zaporednega naslova skupnega zmagovalca, je dobil prve tri hitrostne preizkušnje, prva na progi Jezerca je bila tudi Kendina superetapa. V četrti, zadnji, ga je tesno, za četrt sekunde, prehitel Nejc Huth (Energijateam.com), ki je dirko končal na drugem mestu z zaostankom 24 sekund. Poleg srebrne kolajne si je Huth prislužil tudi vodstvo v seriji pred finalom, a ne sam. Enako število točk – 930 – ima tudi Tim Jež (Kamplc Racing Team), včeraj četrti. Da pa se je ajdovski klub Kamplc okitil s kolajno, pa ima zasluge  Davor Kacin, ki je za Peršakom zaostal minuto in dve sekundi. Pred finalom, ki bo 14. oktobra v Grožnjanu, si Kacin deli tretje mesto z Avstrijcem Petrom Mihalkovitsem (Radwelt MK Factory Racing), danes petouvrščenim. Peterica na stopničkah je malce pomešano tako tudi prva peterica SloEndura pred finalom. Peršak se je z zmago namreč z 8. mesta vzpel na 5. in se vrnil v igro za skupno zmago. Če zmaga v Grožnjanu, se ne Huth ne Jež ne smeta uvrstiti na drugo mesto.

KK Črn Trn na BMX tekmi v Avstiji

Čez vikend so bili dejavni tudi BMX kolesarji, ki so se zbrali na tekmi za pokal Alpe Adria, v avstrijskem Mulhenu. Ajdovske barve sta zastopala brata, Tim in Anže Rovtar, člana Črnega trna. Tim je v soboto zasedel 1. mesto, Anže pa 3. mesto. V nedeljo je žal Tim po vodstvu padel in pristal na 8. mestu, Anže pa prav tako zaradi zdrsa ostal brez stopničk in osvojil 6. mesto.

 

 

* Vir: Prijavim.se

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon