Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovske ulice bodo ponovno v znamenju triatlona

V soboto, 8. septembra, se v Ajdovščini obeta nov športni spektakel. Domači triatlonski klub pripravlja namreč 2. Primorska hranilnica Triatlon mesta Ajdovščina. Na mestnih ulicah se bo odvilo državno prvenstvo mešanih štafet v super sprint triatlonu ter triatlon za vsakega ali v štafeti. Na svoj račun pa bodo prišle tudi mlajše kategorije. Občane opozarjamo na delno spremnjeno cestno ureditev v času dogodka.

Eden izmed najbolj aktivnih slovenskih klubov je vsekakor Triatlonski klub Ajdovščina, ki vas v soboto, 8. septembra, vabi na posebno doživetje v sklopu dogodka Primorska hranilnica 2. Triatlon mesta Ajdovščina. Potekal bo pravi triatlonski spektakel, ki bo primeren tako za najmlajše, dobro pripravljene in rekreativne triatlonce, kot tudi za veterane in seniorje.

Posebna zanimivost pa bo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu. Ekipo lahko sestavljajo tri dekleta ali trije fantje. Vsak od njih pa mora opraviti svojo disciplino super sprint triatlona (300 m plavanja, 8 km kolesa, 2 km teka), torej gre za sistem štafete, in končni rezultat ekipe se šteje, ko zadnji tekmovalec ali tekmovalka pride v cilj. Seveda pa organizatorji niso pozabili niti na najmlajše, ki se bodo pomerili v Cici triatlonu.

Triatlon se prične že dopoldan s prijavami tekmovalcev, zares pa bo šlo od enajste ure naprej, ko bodo svoje sposobnosti najprej preverili najmlajši tekmovalci. Ob 13.30. uri pa bo štart najzanimivejše kategorije, ekipne tekme v super šprint triatlonu. Vabljeni.

Triatlon Ajdovščina

Ovbestilo za občane:

Zaadi dogodka dostop za prebivalce zaselka Gradišče in ulice Quilliano v času tekme ne bo mogoč ( popolna zapora ceste: ulica Quilliano do letnega kopališča ). Promet bo sproščen 2x - možna bosta dva prehoda:

  • med 11.45-12.00 uro
  • med 12.45-13.30 uro
  • konec prireditve ob 16.15

Tekma bo potekala na letnem kopališču Zavoda za Šport Ajdovščina in po ulicah mesta Ajdovščina: ulica Quiliano, Goriška cesta, del Župančičeve, Gregorčičeva, cesta proti Gradiščem in cilj/start na Cesti 5. Maja. Obvozi bodo urejeni.

Triatlon Ajdovščina

 

Vabljeni na dan triatlona, da nas podprete in skupaj z nami ustvarite čudovito športno zgodbo.

Več o dogodku na TEJ POVEZAVI.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon