Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Včerajšnja požara zakrivil požigalec

Včeraj zjutraj je najprej ob hitri cesti pri Budanjah zagorela Telekomova bazna postaja. Le pol ure kasneje pa so pri ajdovskem komunalnem odlagališču zagorele balirane smeti. Oba požara so hitro nato pogasili ajdovski poklicni in prostovoljni gasilci. Po prvih ugotovitvah naj bi bil na delu požigalec.

Uradno poročilo se glasi nekako takole; Ob 5.11 je ob hitri cesti H4, pri naselju Budanje v občini Ajdovščina, iz doslej neznanega razloga zagorela bazna postaja. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina, ki so požar pogasili. Obveščeni so bili vzdrževalci telekomunikacijskega omrežja, elektro podjetja in policija. Ob 5.44 pa so pri naselju Dolga Poljana, občina Ajdovščina, na komunalnem odlagališču zagorele balirane smeti. Požar so pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina. Preventivno so z vodo zalili okolico požara in preprečili širitev požara.

Po obeh požarih je nastala kar precejšnja gmotna škoda, tako za Telekom kot tudi za A1. Vseeno pa požar ni vplival na pokrivanje območja in ni ogrozil delovanja mobilnih storitev. Tudi balirane smeti na odlagališču so s hitro intervencijo gasilcev in zaposlenih hitro pogasili, tako da so odpadki zgoreli le deloma. Škoda v tem primeru ni tako visoka, še največ dela pa bo z odstranjevanjem posledic požara.

Ajdovski policisti in novogoriški kriminalisti so kasneje, med preiskavo, ugotovili, da je neznani storilec v jutranjih urah podtaknil požar pri bazni postaji, zelo verjetno pa je, da je tudi drugi požar delo istega človeka.

 

* Naslovna fotografija: GRC Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #požar

Kolofon