Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlomilci na delu v Budanjah

V zadnjih dneh, na srečo, ajdovski policisti niso imeli pretiranega dela, tudi na cestah je promet potekal povečini mirno, le v okolici Dobravelj in Sanabora je vozniku pred vozilo skočila srna. Zato pa so se prebudili ponovno vlomilci, ki so se tokrat potikali po Budanjah.

10. septembra okrog 6. ure, so policisti obravnavali povoženje divjadi na Ajdovskem. Ugotovljeno je bili, da je voznik osebnega vozila vozil iz Ajdovščine proti naselju Dobravlje. V Dobravljah (v križišču za Skrilje) je omenjenemu vozniku (z desne strani) na vozišče pritekla divjad (srna), voznik jo je nato zbil  s prednjim desnim delom vozila. Pri tem je nastala materialna škoda  na  vozilu. Omenjena divjad je na kraju poginila in je kasneje zanjo poskrbel  član tamkajšnje lovske družine. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

6. septembra zvečer, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v eno od stanovanjskih hiš  na območju naselja Budanje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času odsotnosti stanovalcev vlomil oz. vstopil skozi okno stanovanjskega objekta in pregledal notranje prostore. Pri tem je nepridiprav našel in si prilastil zlati nakit ter kasneje z ukradenimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je storilec povzročil za nekaj sto  evrov  materialne  škode, prav tako je zaradi omenjenega nezakonitega dejanja  nastala  posredna materialna škoda na omenjenem oknu. Po zaključku preiskave  bodo  policisti  PP Ajdovščina podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

7. septembra v dopoldanskih urah, so bili policisti obveščeni še o drugem vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Budanje. Po prvih podatkih je neznani storilec v času zadnjega vikenda skozi okno vlomil v omenjeno hišo. Storilec je zatem v objektu preiskal  notranje  prostore in si prilastil različne predmete (računalnik, zlato verižico, fotoaparat...) in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. S tem dejanjem je storilec oškodovancem povzročil za približno 1.200 evrov materialne  škode.  O  primeru je Policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča in Državno  tožilstvo v Novi Gorici). Tudi v tem primeru bodo ajdovski policisti po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti  PP Ajdovščina so obravnavali povoženje divjadi v ponedeljek, 10. septembra ob 20.30 uri, izven naselja Sanabor (Občina Vipava), kjer je voznik  osebnega  avtomobila med vožnjo proti naselju Vrhpolje z osebnim avtomobilom (znamke  Kia) zadel divjad (srna). Po trčenju je srna s kraja stekla  v  bližnji gozd. Tudi v tem primeru je nastala materialna škoda na vozilu. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon