Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V soboto se začenja rokometni ligaški ples

V soboto se pričenja nova sezona ligaškega rokometnega prvenstva. Ajdovščina ima v ognju dve železi, žensko ekipo v prvi ligi, moško pa v drugem kvalitetnem razredu. Ob 18. uri bodo sezono na Policah odprli fantje proti Slovenj Gradcu, dve uri kasneje pa bodo Mlinarke gostile rokometašice iz Kopra. Vabljeni na tribune.

Ekipa Mlinotesta, ki je v lanski sezoni zaostala za cilji in dosegla peto mesto v slovenskem državnem prvenstvu ter izpadla v prvem krogu pokala Slovenije, je doživela korenite spremembe. Vodilni v klubu so se odločili za konkreten zasuk pri delu. Potem, ko so zadnja leta vlagali v tuje in izkušene domače igralke ter s tem niso uspeli obstati med četverico slovenskega rokometa, bo vsa pozornost namenjena mladim domačim igralkam in dolgoročnemu delovanju selekcioniranih deklet v Vipavski dolini in Krasu.

Nova trenerka Ana Žigon ima malce težav pri sestavi ekipe saj na operaciji po poškodbah ramena oziroma križnih vezi čakata Eli Groff in Nina Črnigoj, Zala Batagelj pa se šele počasi vrača po težavah s kolenom. Ekipa Mlinotesta se je okrepila z Anamarijo Klemenčič. Slednja bo zapolnila verzel na vratarskem položaju pod odhodu Milene Petković (Iuventa – SVK). Na posojo sta iz sosednjega kluba RK Šempeter – Vrtojba prišli Maja Grmek (krilo) in Vesna Simič (zunanja igralka). Klub so zapustile tri tuje igralke, vseeno pa so v domačem taboru optimistični ter napovedujejo zmago na uvodni tekmi sezone. Ekipa Mlinotesta se bo v soboto, 15. septembra, ob 20. uri, pomerila z ekipo Kopra.

Rokometni klub Mlinotest Ajdovščina // Foto: Facebook

Na isti dan, dve uri prej, pa bodo ajdovske Police priča uvodni tekmi moške 1B rokometne lige. Po dolgem času se je v njo, zasluženo, vrnila ajdovska ekipa. Preskok v drugoligaško tekmovanje je bila dolga leta želja ajdovskega kluba, vendar je vedno ob koncu sezone nekaj malega zmanjkalo. Letos pa so fantje nekako le zdržali do konca in prišlo je dolgo pričakovano napredovanje. Članska ekipa je dobro in kvalitetno izpeljala pripravljalno obdobje, v sklopu pripravljalnih tekem odpotovala tudi na turnir v Trst, kjer je v konkurenci močni ekip je dosegla tretje mesto. Veseli napredek v igri, hkrati je pa po besedah trenerja še veliko rezerv predvsem v obrambi.

Ekipa se je okrepila s povratnikom Janezom Korenom ter dvema mladincema iz Kopra. Nekaj igralcev se še vrača po poškodbah, ampak do začetka prvenstva naj bi bili vsi nared. Kot rečeno se začetek sezone pričenja to soboto, 15. septembra, ob 18. uri, prvi nasprotnik Ajdovščine pa bo ekipa iz Slovenj Gradca, ki jo s klopi vodi nekdanji slovenski selektor Slavko Ivezič. Vabljeni na tribune velike ajdovske dvorane.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon