Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sopotniki v Ajdovščini zaživeli tudi v praksi

Danes dopoldan je tudi v praksi zaživela nova storitev, brezplačni prevozi starejših oseb, ki jo skupaj z Zavodom Sopotnik, zagotavlja ajdovska Občina. Gospo Anamarijo je v Novo Gorico in nazaj zapeljal kar župan, Tadej Beočanin. Še vedno pa vabljeni vsi, ki bi se radi programu Sopotnik pridružili kot prostovoljci.

Današnjo prvo vožnjo programa Sopotniki v Ajdovščini je simbolno opravil poseben prostovoljec - župan Tadej Beočanin. Svojo potnico, gospo Anamarijo je peljal do Nove Gorice, jo tam pospremil do ambulante v zdravstvenem domu, nato pa sta se odpravila nazaj proti Ajdovščini.  Popoldan pa se ja na vožnjo odpravil tudi prvi pravi prostovoljec.

Telefon koordinatorja projekta Sopotniki v Ajdovščini pregoreva. Zanimanje za brezplačne prevoze je veliko, prav tako pa se javljajo novi prostovoljci vozniki in spremljevalci. Ponovno izobraževanje za prostovoljce v programu Sopotniki bo v ponedeljek, 24. septembra, ob 9. uri, v MKC Hiša mladih. Prostovoljci so vozniki, pa tudi spremljevalci – svojega potnika po potrebi pospremijo po opravkih, uredijo formalnosti, z njim počakajo, jih kratkočasijo … Občina Ajdovščina je za brezplačne prevoze za upokojence namenila e-golf, parkiran je pred mladinskim centrom, kjer ga je mogoče tudi polniti.  

Sopotniki - brezplačni prevozi starejših oseb

S Sopotniki se je mogoče peljati na relacijah do Šempetra, do Nove Gorice in do Vipave. Brezplačne prevoze lahko koristijo upokojeni občani Ajdovščine. Največ povpraševanja je po prevozih do bolnišnice in zdravstvenega doma v Novi Gorici, sem in tja pa so želje tudi bolj družabne narave – obiski v domovih za starejše občane, ali prevozi iz vasi do mesta zaradi plačila položnic in drugih opravkov. Opravek za brezplačni prevoz ni pomemben, Sopotniki vozijo kamorkoli na omenjeni relaciji, tudi po »špežo« ali k frizerju.

Na telefonsko številko 051 33 99 44 se javlja koordinator Matjaž Jazbar. Poklicati je mogoče vsak delovni dan med 8. in 16. uro, prav tako se v tem času opravljajo prevozi, ki jih je zaželjeno naročiti teden dni vnaprej.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon