Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Čufer druga na najtežjem šprintu na svetu

Šesta izvedba teka na planiško letalnico bratov Gorišek je spet prinesla nekaj presežkov. Poleg rekordnega števila tekačev, smo pri posameznikih prvič videli tudi čas pod 5 minut. Odlično pa se je v ženski konkurenci odrezala Ana Čufer, ki je na vrh letalnice prisopihala v dobrih šestih minutah in osvojila odlično drugo mesto.

Vreme je letos sodelovalo. Ni bilo poletno toplo, a je bilo suho in popoldne tudi sončno. Idealno za najtežji šprint na 400 metrov na svetu. Kar 1047 tekmovalcev iz 22 držav se je prijavilo na tekmovanje, le nekaj manj pa jih je tudi stalo ne štartnih črtah. Da je bil resnično dober dan za tek se je pokazalo že v kvalifikacijah, kjer so padali osebni rekordi.

Prepričanje, da je na tej tekmi doseči vrh skoraj nadčloveško naporno, sploh ni dobilo stoodstotne podpore, zato ne gre zameriti niti uradnemu govorcu, ki je za zmagovalko na vrhu finalnega teka ocenil, da izgleda utrujena. “Čudno, a ne,” je izjavo komentiral gledalec, pa ga je kolega hitro popravil: “saj so tako dobri, da eni res niso več čisto uničeni v cilju.”

Ana Čufer // Foto: Slo Maraton Facebook

Barbara Trunkelj je bila seveda upravičeno utrujena. Ni namreč za veliko zgrešila ženskega rekorda, ki ga od leta 2016 drži Italijanka Valentini Belotti (6:20). Že v kvalifikacijah je bila odlična, v finalu pa je dosegla čas 6 minut in 28 sekund. Druga pri dekletih pa je bila Ana Čufer, s še vedno odličnim časom - 6:54, tretja pa Avstrijka Marlies Penker (7:05). Ana je takole na svojem Facebooku komentirala odličen dosežek: »Ko sem dojela, kaj mi bo uspelo, je bilo neverjetno. Šele v petek sem dobila dokončno potrdilo zdravnika, da lahko tekmujem v Planici. Na tekmo sem šla brez pričakovanj, brez priprav in z veliko željo, da spet tekmujem brez bolečin. Trma in taktika sta premagala telo, še zdaj ne vem točno kako«.

Čestitke.

Rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

Ana Čufer // Foto: Slo Maraton Facebook

 

* Vir: Red Bull 400

* Naslovna fotografija: Red Bull 400

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon