Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga Mlinark, remi rokometašev in Primorja

Ligaško poročilo tokrat prinaša zanesljivo zmago ajdovskih rokometašic na gostovanju v Velenju, prvo točko rokometašev Ajdovščine v 1B ligi in domač remi nogometašev Primorja proti ekipi Jadrana Hrpelje – Kozina. Edini poraz so na Štajerskem zabeležile ajdovske nogometašice.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so odlično odprle novo sezono. Po domači zmagi v primorskem derbiju proti Kopru, so se v soboto odpravile na zahtevno gostovanje v Velenje. Mlada ajdovska ekipa se nasprotnic ni ustrašila, nasprotno, domače igralke so bile proti Mlinarkam takorekoč brez možnosti. Končni izid 23 : 33. Prvo ime srečanja je bila zagotovo Taja Čajko, ki jo je prvi vpoklic v slovensko reprezentanco le še dodatno motiviral. Zadela je šest golov iz šestih poskusov in bila obenem motor ajdovske igre v napadu in obrambi. Po pet zadetkov so prispevale še Nuša Fegic, Tjaša Mihelj in Mirjeta Bytyqi. V golu je bila ponovno odlična Anja Bratina z 11. obrambami.

Ajdovke so si pot do zmage pričele tlakovati v drugi polovici prvega polčasa, ko so povedle z  10 : 14. Na dokaj visoko vodstvo  gostij, Velenjčanke niso imele pravega odgovora in gledalci so do konca srečanja spremljali le še nemoč domače ekipe. Ajdovke so po dveh zaporednih golih kapetanke Maje Svetik, v 41. minuti, povedle za 10 golov in tekmo pravzaprav odločile. Pred rokometašicami je sedaj premor zaradi reprezentančnih obveznosti, nato pa na ajdovske Police prihaja šampionska ekipa Krima iz Ljubljane.  

Taja Čajko

Rokometaši Ajdovščine pa se veselijo prve točke v 1B ligi. Po domačem porazu proti Slovenj Gradcu so tokrat gostovali v Brežicah in tekmo končali z rezultatom 27 : 27. Ni pa dosti manjkalo, da bi Ajdovci osvojili ves izkupiček, saj so večino tekme narekovali tempo, domači pa so do izenačenja prišli tik pred koncem srečanja. Začetek tekme je sicer pripadel domačinom, ampak so hitro prevzeli pobudo Ajdovci. Z dobro obrambo in odličnim Staničem na golu so polčas dobili z 8 : 11. Podoben ritem so držali tudi v nadaljevanju. Brežičani so s svojimi izkušnjami pet minut pred koncem tekme izenačili in začela se je dramatična končnica. Najprej je Peliconu domači vratar strel ubranil, prav tako pa se je na drugi strani ob strelu Brežičanov s krila izkazal tokrat res izvrstni Stanič. Po tekmi je bilo v ajdovskem taboru  nekaj grenkega priokusa, ker je bila zmaga na dosegu roke, ampak so bili fantje tudi veseli prve točke v višjem rangu tekmovanja. Najboljši strelec Ajdovcev je bil Jan Tunanovič, ki je zadel šest golov. Naslednjo soboto na Police prihaja ekipa iz Radeč.

Branko Leban - Trener RK Ajdovščine

Nogometaši ajdovskega Primorja so še drugič zapored igrali pred domačim občinstvom. Srečanje proti Jadranu Hrpelje – Kozina si je prišlo ogledati okrog 150 gledalcev, ki so videli tekmo, ki jo je v dobri meri predvsem krojilo vreme, z močno burjo na čelu. V takšnih pogojih kakovost igralcev težko pride do izraza. V prvem delu igre se mreže niso zatresle, zato pa so gostje povedli takoj v začetku drugega polčasa, uspešen je bil Tjaž Toškan. Ajdovci so nato vse sile usmerili v napad, vendar so bili le ti dokaj jalovi ali pa je bila sreča na strani gostov. Kljub vsemu pa so se v 68. minuti vendarle  razveselili izenačenja, uspešen je bil Nik Masten. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil. V prihodnjem krogu Primorje odhaja na gostovanje v Tolmin.

Nogometašice Ajdovščine so se tokrat odpravile na Štajersko, na gostovanje pri Mariboru. Domačinke so upravičile vlogo favoritinj in zmagale z 4 : 0. Večino dela so opravile že v prvem polčasu, ki so ga dobile s tremi zadetki prednosti, v nadaljevanju so zadele še enkrat in dokončno odločile tekmo. Ajdovke so se favoriziranim Štajerkam dobro upirale, si pripravile nekaj obetavnih napadov, vendar pa do zadetka niso prišle.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Foto: ŽNK Maribor

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon