Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Še en odličen vikend za ajdovsko kolesarstvo

Tudi v pravkar minulem vikendu so domači kolesarji in kolesarke poskrbeli za odlične uspehe. Prvo ime je zagotovo Polona Batagelj, z dobro predstavo na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, ponovno pa so dobre volje tudi v klubu Črn Trn, saj se veselijo novih zmag in stopničk v disciplinah BMX in B4X.

Sedem je očitno magična številka za članice ekipe BTC City Ljubljana, ki so v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu že tretjič zapored osvojile sedmo mesto. Članice ekipe BTC City Ljubljana letos nimajo sreče, saj jih pesti precej poškodb. Na ekipnem kronometru so štartale v sestavi Hanna Nilsson, Corinna Lechner, Anastasia Iakovenko, Eugenia Bujak, Maaike Boogaard in Polona Batagelj in kljub ne preveč obetavni napovedi Gorazda Penka, saj si ni upal napovedovati preveč visokih rezultatov, so ponovile uvrstitev iz prejšnjih treh let. Zmago so osvojile članice nemške ekipe Velocio- SRAM, drugo in tretje mesto pa sta osvojili nizozemski ekipi  Boels - Dolmans Cycling Team in Rabobank-Liv Woman Cycling Team.

Kako zahtevnih je bilo 54 kilometrov na tirolskih cestah, je najbolje za spletni portal Delo opisala Polona Batagelj: »Imele smo zelo visoko povprečno hitrost, skoraj 50 kilometrov na uro. Na cesti smo se zelo dobro ujele in vsaka je opravila svoj del naloge. Bolelo je vseh 54 kilometrov in ko imaš enkrat kri v ustih, potem veš, da daješ svoj maksimum.«

Foto: MTB.SI

Dobre volje pa so tudi v taboru Črnega Trna. V avstrijskem Baierdorfu je namreč potekala zadnja letošnja preizkušnja discipline BMX za pokal Alpe Adria. Na avstrijsko štajersko so se podali štirje ajdovski bmx-arji in vsi po vrsti dosegli odlične rezultate. Ožbej Golja je osvojil tretje in šesto mesto, Nik Prek je dvakrat stal na tretji stopnički, Tim Rovtar je v soboto slavil zmago, v nedeljo pa tretje mesto, Beno Batič pa je osvojil peto in šesto mesto.

Z dirko v Avstriji je sezona Alpe Adria BMX pokala zaključena. V skupnem seštevku tekem, je v kategoriji 11 in 12 let slavil Tim Rovtar. Čestitke.

Urban Lemut // Foto: Sobota.info

Na Goričkem, natančneje v Svetem Juriju, pa je potekala peta letošnja preizkušnja B4X Inverted.si pokala Slovenije. Tekme so se udeležili tudi ajdovski tekmovalci. Jakob Praček je slavil v kategoriji do devet let, Urban Lemut v kategoriji do 13 let, v elitni kategoriji pa je na najvišjo stopničko stopil Jani Volk in tako le še povečal prednost pred ostalimi v skupnem seštevku. Čestitke.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon