Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pred vrati je MTB Maraton Vipavska dolina 2018

V Vipavski dolini so gorsko kolesarske poti lepo umeščene v naravno okolje. Pred nami bo v prihajajočem vikendu tekmovanje v gorskem kolesarjenju v treh kategorijah. Prijavljeni so že najboljši tekmovalci iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Že v preteklih letih so kolesarji pokazali veliko navdušenje nad trasami, pokrajino, gostoljubnimi domačini.

Ekipa MTB maraton Vipavska dolina se že aktivno pripravlja, čisti proge na kritičnih odsekih ter postavlja potrebne označbe poti. Start vseh treh preizkušenj MTBVV bo v športnem parku Pale (Hiša Mladih) ob 10.00. Na ta način ekipa MTBVV uspešno promovira turistični ter športno adrenalinski potencial Vipavske doline.

Vabljeni vsi kolesarji, da doživijo nepozabne izzive z zahtevnimi vzponi in spektakularnimi spusti ter užitkarske dele med jesensko obarvanimi vipavskimi vinorodnimi griči. Vabjeni Vipavci, Ajdovci in vsi domačini, da skupaj navijamo in pospremimo najhitrejše in tudi tiste, ki le uživajo, proti cilju.

MTB Maraton Vipavska dolina ponuja:

Družinsko izvedbo MTBVV 27

Dolžina: 27 km // Višinska razlika: 250 m

Proga je primerna za družine z otroki. Proga poteka po utrjenih poteh in makadamih okoli Zemona, Vipave, ter Vipavske križa, zakjučuje v Ajdovščini.

Avanturistično izvedbo MTBVV 44

Dolžina: 44km // Višinska razlika: 980 m

Več krajših vzponov in spustov s poudarkom na Vipavskih gričih. Za tiste z nekaj kondicije in kančkom tekmovalne ambicije.

Kraljevsko izvedbo MTBVV 66

Dolžina: 66km // Višinska razlika: 1.800 m

Zahteven, raznolik maraton, ki zahteva zelo dobro kondicijo. Epski vzpon na Predmejo ter spust v Ajdovščino za prave “senderje”.

Prijave na: www.mtbvv.si

Se vidimo v nedeljo, 30. septembra 2018 na kolesu v Vipavski dolini!

 

Ekipa MTB Maraton Vipavska dolina

 

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina, #šport

Kolofon