Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Kovku ogenj uničil gospodarsko poslopje

V zadnjih dneh imajo domači gasilci obilico dela. Po izjemno zahtevnem gašenju na deponiji v Dolgi Poljani, so jih včeraj, okrog 23. ure, poklicali na Kovk, kjer je zagorela stavba s polnim podstrešjem sena za konje. Hiša je pogorela, konji pa so na srečo preživeli.

Včeraj, 25. septembra ob 23. uri, je bila Policija obveščena, da je zagorela stanovanjska hiša v naselju Kovk (Občina Ajdovščina). Po prvih ugotovitvah je zagorelo na podstrešju oz. zgornjem delu objekta, kjer je bilo večje število bal sena (33) in drva. Objekt je bil v požaru uničen, nastala je velika materialna škoda. Požar so kasneje dokončno pogasili gasilci PGD Col, GRC Ajdovščina, PGD Ajdovščina in Selo. Kot rečeno je zagorela hiša s polnim podstrešjem sena za konje. Živali so bile na pašniku, objekt pa lastniki uporabljajo predvsem kot gospodarsko poslopje, tako da stanovalci niso bili ogroženi. Zaradi teže mokrega sena je na pomoč pri odstranjevanju priskočil domačin z ustrezno opremljenim traktorjem. intervencija je bila zelo zahtevna in naporna tudi zaradi same konstrukcije objekta, kot je pojasnil Kristjan Polanc, poveljnik gasilske zveze Ajdovščina.

Požar na Kovku

Včeraj,  25.  septembra  ob  18.14  uri,  so  policiste  OKC PU Nova Gorica obvestili  o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti izven naselja Vipavski  Križ.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  38-letni voznik  osebnega avtomobila peljal proti  naselju Male Žablje in zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v delovni stroj, ki ga je vozil 24-letni voznik. V prometni  nesreči  je  bil  voznik osebnega vozila predvidoma lažje telesno poškodovan (utrpel je udarec v prsni koš) in mu je bila v ZD Ajdovščina nudena zdravniška  pomoč. Zaradi  kršitve  prometne  zakonodaje je bil 38-letnemu vozniku avtomobila izdan plačilni nalog.

V  soboto, 22. septembra, so policisti na območju naselja Podkraj (Ajdovščina) obravnavali vlom skozi okno v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Nepridiprav je po vlomu v omenjeni objekt vstopil in pregledal notranje prostore ter našel in si nato prilastil različne predmete (prenosni računalnik znamke Lenovo s pripadajočo opremo, fotoaparat znamke Fuji, gotovino, žgane pijače, potovalno torbo z oblačili...). Neznanec je nato z ukradenimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancem povzročena materialna škoda v višini približno 4.000 evrov, prav tako je zaradi vloma nastalo še za sto evrov posredne škode. Policisti so glede vloma obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) in  bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

20. septembra nekaj minut po19. uri, so policiste obvestili o vlomu v planinsko kočo (lovski dom) v Podnanosu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih tednih vlomil skozi okno na zadnji strani objekta in iz notranjosti ukradel za približno 250 evrov različnih pijač. Glede omenjenega kaznivega  dejanja so policisti obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi  Gorici). Ajdovski  policisti bodo glede obravnavanega primera vloma na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

20. septembra okoli 8.30 ure zjutraj, se je v enem od podjetij na območju Ajdovščine zgodila delovna nesreča in v kateri je bila ena oseba (37-letni voznik tovornega  vozila) poškodovana. Po prvih podatkih je do omenjene delovne nesreče prišlo pri razkladanju palet s PVC folijo (v izmeri  80  x 80 cm) s tovornega vozila in prikolice. Pri razkladanju palet so si pomagali tudi z viličarjem. Do nesreče je prišlo med razkladanjem, ko je viličarist z vilico omenjenega delovnega stroja zadel 37-letnika v levo stopalo.  Slednji je bil pri tem lažje poškodovan in so mu kasneje zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici. V zvezi z obravnavanim primerom so policisti obvestili poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) tudi delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku obravnavanega primera glede vseh ugotovljenih dejstev podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

 

* Naslovna fotografija: PGD Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #požar

Kolofon