Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski plesalci v novem slovenskem celovečernem filmu Tim

Prihodnje leto bo v slovenske kinematografe prišel nov slovenski celovečerni film Tim. Gre za muzikalni film, s katerim so se ustvarjalci lotili zahtevne teme avtizma in izjemnih sposobnosti avtističnih otrok. Film pa bo imel tudi malce ajdovskega pridiha, saj v njem nastopajo tudi plesalci in plesalke plesne šole EL1 - Plesna scena.

V sredo, 19. septembra 2018 je potekalo snemanje slovenskega celovečernega musical filma 'Tim'. Bilo je leta nazaj, ko smo bili mnogi navdušeni in želeli biti sami del v odličnem filmu Poletje v školjki, no sedaj pa so postali tudi plesalci EL1- Plesna scena del nečesa tako velikega. Izbrani so bili namreč za plesno točko v prvi muzikal skladbi. Ajdovski plesalci in plesalke so se pridružili ekipi filma in skupaj z njimi posneli plesni del. Po triurnem snemanju na žgočem Tartinijevem trgu, so se plesalci osvežili še s skokom v prijetno septembrsko morje. Uživali so na polno.

Projekt Tim je novost, kjer ustvarjalci združujejo film in glasbeno gledališče. Glede na velik uspeh muzikalov v Sloveniji v zadnjih letih ima film po vsej verjetnosti precej dobre obete. Kreatorja sta režiserka Tamara Dervišević, ki je študirala igro, režijo in scenaristiko v Los Angelesu in podiplomski študij zaključila na londonski filmski akademiji, ter Luka Markus Štajer, ki je na londonskem Guildfordu študiral muzikal in od tedaj nastopil že v 18 produkcijah.

EL1 - Plesna scena

Morda se spomnite ganljive zgodbe o avtistu Filipu Jagodiču, glasbenem geniju s stoodstotnim glasbenim posluhom, in njegovi mami Andreji Pader, ustanoviteljici zavoda Drugi dom, kjer učijo ljudi, kako skrbeti za avtiste po smrti njihovih staršev. Prvi slovenski celovečerni muzikalni film Tim, katerega snemanje se počasi končuje, je namreč posvečen prav njima. Film govori o dvajsetletnem avtističnem fantu, ki se lahko izraža le skozi glasbo, in njegovi mami Poloni, ki prekine pevsko kariero, da bi skrbela zanj.

Film si boste lahko ogledali v mesecu marcu, ko bo prva predpremiera. Kasneje se bo film udeležil Slovenskega filmskega festivala, nato pa si ga boste lahko ogledali v kinematografih širom Slovenije.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #film, #ples

Kolofon