Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Skozi leta popularne glasbe na Goriškem in Ajdovskem

Današnjo nedeljo si lahko malce popestrite s poslušanjem radijske oddaje Radia Slovenija, ki govori o razvoju in vzponu popularne glasbe na goriškem ter o ajdovski sceni kot so jo skozi leta oblikovale zasedbe Big bibls brothers band, Skalp, Real life version, Antioksidanti, Elabanda, Mart in Harry ter odličen pianist David Trebižan.

V zadnji oddaji o goriški popularni muziki vam Tatjana Gregorič in Sergéj Randjelović Ranđo vnovič predstavljata ajdovsko sceno kot so jo skozi leta oblikovale zasedbe Big bibls brothers band, Skalp, Real life version, Antioksidanti, Elabanda, Mart in Harry ter odličen pianist David Trebižan.

Oddajo lahko poslušate na TEJ POVEZAVI.

V eni izmed prejšnjih oddaj pa o tem kako so številni goriški glasbeniki so sooblikovali tudi popularno glasbo na Ajdovskem. Med tistimi, ki že leta zaseda mesto nekakšnega ambasadorja ajdovske rock in pop glasbe je zagotovo Sergej Randjelović Ranđo. Z njim potujemo v 60-ta in 70-ta in oživljamo glasbo skupin Pietros, Karamela in pevca Vladimirja Samca. Njihovim skladbam dodajamo še pesmi zasedb Elevators, Elvis Jackson in PureH ter pevk Polone Furlan in Lare Jankovič.

Oddajo lahko poslušate na TEJ POVEZAVI.

Ajdovska popularna glasba nekoč in danes

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #kultura, #glasba

Kolofon