Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dva poraza ajdovskih ligašev

Ne ravno običajen dan pisarni, pa vendar je včerajšnji torek prinesel dva zanimiva obračuna ajdovskih ligašev. Rokometašice Mlinotesta so na Policah gostile serijske prvakinje Krim Ljubljano, košarkarji Ajdovščine pa so gostili Jesenice v pokalu Spar. Žal pa gledalci niso videli domače zmage.

V tretjem krogu prve ženske rokometne lige sta se na ajdovskih Policah pomerili ekipi Mlinotesta in Krima Ljubljane. Domače igralke so bile seveda brez pravih možnosti proti evropski ekipi iz Ljubljane, vseeno pa je takšna tekma odlična priložnost za nabiranje izkušenj in pokazatelj določene rokometne vrednosti v danem trenutku. Tekmo so z golom odprle domače igralke, zadela je Tjaša Mihelj, sledil je še gol kapetanke Maje Svetik za domače vodstvo z 2 : 1, nato pa so vajeti v svoje roke prevzele izkušenejše Ljubljančanke. Ajdovke vse do sredine prvega dela niso več premagale ljubljanske vratarke, posledica tega pa je bilo visoko vodstvo Krima, 3 : 10. No, domačinke vseeno niso vrgle puške v koruzo in so v drugem delu prvega polčasa pokazale, da se s pravo mero borbenosti in zbranosti, da konkurirati tudi najboljšim. Na odmor so Krimovke odšle z 10 : 14.

Drugi polčas je okrog 300 gledalcev sicer spremljalo zanimivo rokometno predstavo, vendar pa je razlika iz minute v minuto naraščala in jasno je bilo, da bo Krimovke zmagale z visoko razliko. Ob koncu je tako na semaforju pisalo 18 : 33. Največ zadetkov za Krim je prispevala Tamara Mavsar, ki je bila uspešna šestkrat, pri Mlinarkah pa sta tri zadetke dosegli Špela Ferfolja in Manca Jurič. Velja pohvaliti tudi mlado, 16-letno Lauro Berzelak, ki je dvakrat remagala gostujočo vratarko in dokazala, da velja nanj v prihodnosti še kako računati. V prihodnjem krogu Mlinarke odhajajo na težko gostovanje v Zagorje.

Foto: Krim Ljubljana

Sezono so odprli tudi ajdovski košarkarji, ekipa Leone Ajdovščina, se je za začetek, doma pomerila z ekipo Jesenic, tekma pa je štela za pokal Spar. Ajdovci so imeli za omenjeno srečanje v načrtu zmago, a ob koncu srečanja se je pokazalo, da bo potrebno še kar nekaj treningov, da se dokaj nova ekipa bolje uigra med seboj. KK Jesenice so od prve minute dalje prevzeli ponudbo na igrišču in tekmo varno pripeljali do konca. V naslednjih dneh čaka trenerja Krumpa veliko dela, da popravi napake in fante pripravi na povratno tekmo, na kateri bodo lovili štiri točke razlike.

Naj ponovimo, da so klub spomladi zapustili Blaž Abram (Postojna), kapetan Jure Kogoj, Uroš Šeme in Gregor Brecelj pa so nehali igrati. Prišel je nekdanji center Heliosa Domen Žerak, pomagala mu bosta še krilna centra Andi Shehu iz Postojne in Anže Štern iz Ljubljane. Nova sta branilca David Vac iz Kopra in Matej Podgornik Milosavljević iz Pivke.

Včerajšnje srečanje se je končalo z rezultatom 83 : 87, za domače je Matic Pristopnik dosegel 19 točk, Matej Podgornik Miloslavljević 16 točk, Grega Dežman pa 13 točk.  Povratna tekma bo prihodnji torek na Jesenicah.

V nadaljevanju si oglejte še spored tekem ajdovskega košarkarskega tretjeligaša:

• 13.10.2018 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Slovan

• 27.10.2018 ob 19:00 Leone Ajdovščina : PVC Nagode Postojna

• 10.11.2018 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Gorica

• 24.11.2018 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Hidria

• 05.01.2019 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Pivka Perutnarstvo

• 26.01.2019 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Tera Tolmin

• 09.02.2019 ob 19:00 Leone Ajdovščina : Rosa Vrhnika

Košarkarski Klub Leone Ajdovščina

 

* Naslovna fotografija: RK Krim Ljubljana

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon