Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Praznično na Srednji šoli Veno Pilon v Ajdovščini

Včeraj je bil poseben dan za dijake in dijakinje, ki obiskujejo Srednjo šolo Veno Pilon v Ajdovščini. Začelo se je praznovanje dvajsete obletnice programa Predšolska vzgoja, obenem pa se učenci in profesorji veselijo obnovljenega okoliša šole.

Včeraj so se pred šolo zbrali dijakinje in dijaki, otroci, profesorice in profesorji, vzgojiteljice in vzgojitelji, gospod ravnatelj in bivši ravnatelji, ravnateljice in ravnatelji okoliških šol in vrtcev, župan Ajdovščine, Tadej Beočanin in še kdo. Preurejenemu šolskemu okolišu so vdahnili življenje, obenem pa tudi uradno začeli praznovanje dvajsete obletnice programa Predšolska vzgoja.

Med drugim pa se je na oknu prikazal Veno Pilon in vsem podelil bonbone, pa ne le tiste iz sladkorja, temveč take, ki jih sestavljajo znanje, veščine in vrednote, ki jih na Srednji šoli Vena Pilona vsakodnevno spodbujajo in krepijo. Pilonovci stopajo torej po poti vedoželjnosti, poguma in srčnosti.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je ravnatelj Andrej Rutar na proslavi poudaril, da se s prenovo atrija in okolice šole, ki se odpira navzven, tudi sama šola odpira v svet. Spodbuda k prenovi so bili obsežni posegi v bližnji okolici, predvsem gradnja nove osnovne šole, nova prometna ureditev. Atrij, ki je še vedno delno pokrit, se z velikimi okni, linami, odpira proti mestu ter bližnji osnovni šoli. Tribune so delno preurejene, še vedno pa zelo uporabne – za druženje dijakov med odmori, ali pa kot zunanja učilnica za pouk. Prenovo je v celoti financirala šola sama.

Hkrati z veseljem ob prenovi se je pričelo obeleževanje 20. obletnice programa Predšolska vzgoja. V 20 letih je v tem programu maturiralo 1300 dijakinj in dijakov. Letos jih program obiskuje 300, prihajajo iz celotne Severnoprimorske regije. Skozi 20 let se je marsikaj spremenilo – od sestave razredov, v zadnjih letih vzgojiteljska šola ni več zgolj domena deklet, v razredih je več fantov, do učnega programa, ki danes daje več prednosti praktičnemu delu – dijaki obiskujejo vrtce, tudi v tujini, en oddelek ajdovskega vrtca pa imajo tako-rekoč v svoji hiši.

Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografije: Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo

Kolofon