Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Trije porazi treh ajdovskih ligašev

Športni ligaški vikend je tokrat postregel s tremi tekmami domačih ligašev, ki pa so se vse končale s porazom. Rokometaši so visoko izgubili v Posavju, nogometaši Primorja so doživeli podobno usodo v Kopru, malonogometni klub Kix, pa se je prav tako s porazom vrnil iz gostovanja v Mariboru.

Krški rokometni stroj melje naprej. Tokrat so v dvorani ŠC Krško - Sevnica počepnili Ajdovci. Že uvod v tekmo je nakazal, da so domači rokometaši znova dobro razpoloženi. Prednost se je v prvem delu povečevala in povečevala, ob dobri obrambi in razpoloženem vratarju Blaževiču se je polčas končal z visokih 15:8, v drugem delu je domači trener Šerbec ponudil priložnost ostalim s klopi, od 40. minute je v vrata stopil Škalički in oba vratarja sta do konca srečanja nato vpisala le vsak po 8 prejetih zadetkov. Pri domačih je največ zadetkov dosegel Glaser (5), enako število zadetkov pa je za Ajdovce dosegel Luka Bratina. Ajdovščina bo naslednjo tekmo odigrala prihodnjo soboto, proti Šmartnemu, ob 18. uri, v veliki dvorani ajdovskega Zavoda za šport.

Primorski derbi med Koprom in Primorjem

Podobno neuspešni so bili na gostovanju v Kopru tudi nogometaši Primorja. Nekoč veliki primorski derbi je tokrat postregel s poletno predstavo obeh moštev, vendar je razlika v kvaliteti trenutno precej na strani »kanarčkov«. Ajdovci so sicer imeli priložnosti za še kakšen zadetek več v mreži domačinov, a je bil Moussa dvakrat nenatančen. Domači so hitro povedli prek Fatića, nato pa je še dvakrat zadel izkušeni Štromajer in Koper je odšel na odmor s prednostjo treh zadetkov. Kmalu po prihodu iz slačilnic je za Primorje znižal zaostanek Žan Podgoršek, končni izid 4 : 1 pa je za Koper postavil Glavaš, ki je bil uspešen iz enajstmetrovke. Primorje je s tem porazom padlo na peto mesto, prihodnji vikend, ob 15.30, pa na domačem igrišču gosti Adrio iz Mirna.

KIX Ajdovščina

Prvi poraz v sezoni pa so vpisali tudi malonogometaši ajdovskega kluba Kix. Na gostovanju v Mariboru, pri ekipi KMN Miklavž, so Ajdovci sicer povedli, Luka Bajc je bil uspešen v 9. minuti srečanja. Nato pa so vajeti v svoje roke prevzeli Mariborčani in prek Čoliča izid do odmora poravnali. V drugem delu so gledalci videli zanimivo predstavo, v 37. minuti tekme pa je upe gostov najprej izničil Kolar Robnik, minuto kasneje pa je končni izid 3 : 1 postavil igralec tekme Čolić. Prihodnjo soboto, ob 17. uri, bo v Ajdovščini gostovala ekipa ŠD Mlinše.

 

* Naslovna fotografija: Rokometni klub Krško

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #futsal

Kolofon