Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kdo se bo potegoval za županski stolček v Ajdovščini?

Kmalu bo napočil čas, ko se bomo Slovenci in Slovenke ponovno odpravili na volitve. Tokrat bo šlo za izbiro županov. Medtem ko je v sosednjih občinah volilna kampanija že v polnem teku, pa je v ajdovski občini situacija zelo mirna. Za županski stolček se bo zagotovo ponovno potegoval Tadej Beočanin, svojega kandidata pa so predstavili tudi v stranki SDS.

V nedeljo 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin. Razprave o morebitnih županskih kandidatih so letos precej bolj skope kot pred štirimi leti, ko je bila v Ajdovščini prava predvolilna mrzlica, ki je na koncu, po 14. letih, prinesla spremembo na županskem stolčku.   

Županske volitve in kandidati v letu 2014. Na sliki manjkata Goran Velikonja in Nadja Ušaj Pregeljc.

Tako je zaenkrat jasno le, da se bo v ponovno kandidaturo podal sedanji župan Tadej Beočanin. Kot kaže pa bo imel pri tem tudi podporo številnih strank in list, ki se bodo potegovale za stolčke v občinskem svetu Ajdovščine. Obstoječi župan je takole, za Radio Robin, potrdil vstop v novo tekmo za župana: »Da, še enkrat bom kandidiral za mesto župana Občine Ajdovščina. Verjamem, da smo kar nekaj uspešnih zgodb pripeljali v tem štiriletnem mandatu, tudi kar nekaj stvari smo zastavili za naprej in si seveda želimo, da bi jih lahko uresničili tudi v bodoče.« Beočanin je dejal tudi, da bo glavne cilje za prihodnja štiri leta predstavil v kratkem.

Tadej Beočanin // Foto: Facebook

Edina stranka, ki je predstavila svojega kandidata za župana Ajdovščine je stranka SDS. Njihov kandidat v boju za župana bo  Miha Kapelj, inženir tehnologije prometa, ki trenutno dela v gospodarstvu, obenem pa je tudi predsednik občinskega odbora stranke SDS. »Tekma sigurno ne bo lahka, ampak v njo se podajamo z vsemi močmi in idejami, ki jih imamo. Obstoječemu županu je v predvolilni tekmi vedno lažje, ker že ima ekipo, ampak verjamem, da bomo z našim delom in našo vztrajnostjo tudi mi prepričali volilce« je svoj vstop v boj za županski stolček pokomentiral Miha Kapelj, ki med svoje prioritete uvršča nadaljnje pridobivanje gospodarskih subjektov v občino, internetni optični dostop po mestu in na vaseh, zagotovitev vrtca za vse otroke, subvencioniranje obnove vaških jader za turistične namene, nov kulturni dom ter brezplačni kombi hop on, hop off.

Miha Kapelj // Foto: Facebook

Ostali kandidati trenutno ostajajo še precejšnja neznanka, saj so politične stranke precej skope z napovedi. Pred kratkim je bilo sicer slišati, da se bo v boj za župana podal tudi televizijec Jože Možina, ki naj bi bil kandidat stranke NSi, vendar na stranki teh govoric niso potrdili. Nekdanji župan Marjan Poljšak pa se pripravlja na vnovično župansko kandidaturo, vendar le v primeru, da ne bo drugega kandidata, ki bi ga podprl.

 

* Vir: Radio Robin

* Naslovna fotografija: Nejc Bole

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon