Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Storitev Sopotniki - Brezplačni prevozi starejši oseb, se je v Ajdovščini odlično prijela

Minilo je mesec dni odkar je ajdovska občina skupaj z Zavodom Sopotniki pričela ponujati brezplačne prevoze za starejše občane. Da je potreba po prevozih resnično velika dokazuje tudi statistika v prvem mesecu delovanja. Še vedno pa ste dobrodošli vsi, ki bi želeli opravljati prevoze starejših oseb, naslednje izobraževanje za prostovoljce bo že prav kmalu.

Nova storitev, brezplačni prevozi starejših oseb, ki jo skupaj z Zavodom Sopotniki, zagotavlja ajdovska Občina se je odlično prijela, saj prostovoljci vsakodnevno opravijo številne vožnje. Tako lahko avtomobil – električnega golfa, vsakodnevno srečate na cestah v ajdovski občini, zelo pogosto pa tudi na relacijah Ajdovščina – Šempeter pri Gorici in Ajdovščina – Nova Gorica.

Kot je razvidno iz statistike delovanja v prvem mesecu je potreba po prevozih resnično velika. Največ povpraševanja je po prevozih do bolnišnice v Šempetru in zdravstvenega doma v Novi Gorici, sem in tja pa so želje tudi bolj družabne narave – obiski v domovih za starejše občane, ali prevozi iz vasi do mesta zaradi plačila položnic in drugih opravkov.

Sopotniki odslej tudi v Ajdovščini

Storitev Sopotniki je v prvem mesecu delovanja v Ajdovščini koristilo že 38 različnih uporabnikov, ki so skupaj opravili 58 prevozov. Od tega jih je bilo največ k zdravniku in sicer 41, 17 prevozov pa je bilo drugačne narave. 15 prostovoljcev je tako v mesecu dni prevozilo že okrog 1500 kilometrov, številka pa bo v prihodnje hitro naraščala, dnevno se namreč javljajo novi uporabniki in nove prošnje po prevozih. Prostovoljce gre resnično pohvaliti saj so v mesecu dni, s svojim delom, opravili kar 92 prostovoljnih ur.

Zelo pozitiven je tudi odziv na sedežu Zavoda Sopotniki; Marko Zevnik, ustanovitlelj in direktor pravi: "V Zavodu Sopotniki smo s sprejemom storitve brezplačnih prevozov za starejše v Ajdovščini zelo zadovoljni. To velja tako z vidika zanimanja uporabnikov, kjer beležimo vse več rezervacij in opravljamo vse več prevozov, kot tudi z vidika odziva prostovoljcev, ki takšne prevoze opravljajo. Trenutno je aktivnih kar 23 prostovoljnih voznikov in po prvih povratnih informacijah, so starostniki s hvaležnostjo izpostavili, da so jim omogočili prijetna potovanja, druženje in nove izkušnje.

Zanimanje za brezplačne prevoze je torej veliko, zato si na ajdovski občini in v Zavodu Sopotniki želijo, da bi se javili novi prostovoljci vozniki in spremljevalci. Ponovno izobraževanje za prostovoljce v programu Sopotniki bo v torek, 6. novembra, v MKC Hiša mladih. Izobraževanje je nujno potrebno in obvezno, da se spoznate z načinom dela, ki ga zagotavlja storitev Sopotniki. Zaželjene so prijave na izobraževanje, lahko pokličete na telefonsko številko 051 339 944 ali pa pošljete elektronsko prijavo na Matjaz.Jazbar@Sopotniki.org.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon