Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prevlada Črnega Trna v B4X Inverted.si pokalu Slovenije

S sobotno tekmo v ljubljanskem BMX parku se je zaključila letošnja sezona kolesarskih dvobojev, B4X Inverted.si pokal Slovenije. Zanimiva, predvsem pa zabavna, serija šestih tekem je največ veselja prinesla ajdovskemu kolesarskemu klubu Črn Trn, saj so fantje in dekleta osvojili kar štiri prva mesta v kategorijah.

BMX park Ljubljana je v soboto gostil šesto in hkrati zadnjo letošnjo dirko za B4X Inverted.si pokal Slovenije. Dobrih štirideset tekmovalcev in tekmovalk se je najprej pomerilo na kvalifikacijah, kjer so morali v čim krajšem času prevoziti polovico BMX proge, boji na izpadanje pa so potekali po celotni dolžini. Čeprav je bila vremenska napoved slaba, so za čas dirke dežni oblaki prizanesli tekmovalcem in vsi dvoboji so se zaključili v suhem vremenu. Zgledno pripravljena prireditev in sproščeno vzdušje so pripomogli, da je zadnja, šesta dirka v sezoni pustila lep pečat in prinesla nekaj dodatne energije za zimske priprave na B4X pokal v sezoni 2019.

B4X Inverted.si pokal Slovenije 2018

B4X Pokal je kolesarsko tekmovanje namenjeno predvsem najmlajšim kategorijam. Na tekmah potekajo kolesarski dvoboji na različnih progah, z različnimi vrstami koles. Ajdovski tekmovalci so se dobro odrezali tudi na ljubljanski tekmi saj so osvojili tri zmage in še osem uvrstitev na zmagovalne stopničke. Na najvišjo je uspelo stopiti Timu Rovtarju, Vitu Plahuti ter Janiju Volku. Še lepši pa je pogled na končno skupno razvrstitev letošnje B4X sezone, saj je prevlada Črnega Trna več kot očitna. Zmage v kategorijah so za ajdovski klub priborili: Vito Plahuta (U7), Kevin Klančič (U15), Anže Novinec (U19) in Jani Volk (Elite). Na stopničke pa so se v skupnem vrstnem redu uvrstili še: Lia in Enej Čebron, Jakob Praček, Tim Rovtar, Andraž Koren, Rok Bajc ter Matija Stupar. Čestitke vsem.

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

B4X Inverted.si pokal Slovenije  2018

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon