Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

ROD Ajdovščina: Jesenski dogodki in mreženja

Če je bilo poletje čas za nabiranje energije, je jesen čas za akcijo, nova mreženja in nova učenja. Na Razvojni agenciji ROD tako pridoma izvajamo tudi projekte internacionalizacije in pripravljamo delavnice za podjetne in kreativne oziroma tiste, ki bi to radi postali. Kje smo že bili in kam bomo še šli, kje in kdaj se nam lahko pridržite in kaj organiziramo za vas pa preberite v nadaljevanju.

MREŽIMO SE V TUJINI IN DOMA

Expo Real Munich je največji investicijsko-nepremičninski sejem na območju Evropske unije, kjer smo med 8. in 10. oktobrom razstavljali skupaj z ostalimi štirimi razstavljavci tudi mi. Investicijsko nepremičninski sejem poteka že od leta 1998, letos se je na 64.000 kvadratnih metrih v šestih sejemskih halah predstavljalo več kot 2000 razstavljavcev, v času sejma je potekal tudi bogat konferenčni program. Na sejmu smo predstavljali investicijske priložnosti v nepremičnine v lokalnem okolju, predvsem pa v projekt Rezidenčna soseska Ribnik SB II. Več o obisku si lahko preberete na spletni strani Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Expo Real Munich 2018<br />
Vir: Arhiv Razvojne agencije ROD<br />

Med 10. in 11. oktobrom smo se mrežili na SEE MEET Slovenija 2018 v Mariboru. Dogodek ponuja platformo za podjetja, da vzpostavijo nove poslovne povezave in se povežejo s potencialnimi poslovnimi partnerji ter predstavijo svoje organizacije. Poudarek dogodka je na krepitvi povezav med podjetji iz jugovzhodne Evrope in z ustvarjanjem povezav s podjetji iz severozahodne Evrope.

SEE MEET Slovenija 2018<br />
Vir: Boštjan Lesjak in arhiv Razvojne agencije ROD<br />

VIPAVSKA DOLINA NA JUBILEJNI 50. BARKOVLJANKI

Vipavska dolina se je na jubilejni, že 50. Barkovljanki predstavila z Burja Busom. Ta je bil stacioniran na začetku ulice Via Vincenzo Bellini v bližini znamenitega tržaškega Rdečega mosta na oznaki 23 – Občina Ajdovščina. Burja Bus je bil v Trstu prisoten od četrtka, 11. oktobra, in vse do nedelje, 14. oktobra.

Burja Bus na Barkovljanki<br />
Vir: Jure Makovec<br />

NAPOVEDUJEMO

Do konca meseca oktobra bomo prisotni na domačih in tujih dogodkih. Med 18. in 19. oktobrom se bomo udeležili tradicionalnega dogodka Slovenski regionalni dnevi v Podčetrtku, med 23. in 24. oktobrom bomo na investicijskem forumu ESIC2018  v Mariboru in v petek, 26. oktobra, se bomo mrežili v Srbiji na Poslovnem srečanju slovenskih in srbskih podjetij v Beogradu .

VABIMO VAS NA DELAVNICE

V okviru SPOT svetovanje Goriška ponovno organiziramo delavnico ZAPOSLOVANJE STAREJŠIH DELAVCEV, ki bo potekala v sredo, 17. oktobra 2018. Naslednji dan, v četrtek, 18. oktobra 2018 pa vas vabimo na delavnico NOVOSTI V TURIZMU: KATEGORIZACIJA NASTANITVENIH OBRATOV IN PROMOCIJSKA TAKSA.

Če delujete na področju šolstva ali ste podjetnik, ki ga zanima kreativno ustvarjanje idej, vas vabimo na delavnici VIKEND PODJETNOSTI ZA UČITELJE, PROFESORJE IN VODSTVA ŠOL 2018  in Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI , ki ju Razvojna agencija ROD v soorganizaciji z Javno agencijo SPIRIT prvič organizira v Ajdovščini. Obe delavnici se bosta izvajali v ponedeljek, 29. in torek, 30. oktobra. Rok za prijavo je 19. 10. 2018, prijavite pa se lahko preko elektronskega naslova info@ra-rod.si. Za več informacij in udeležbo na teh in podobnih dogodkih obiščite našo spletno stran ali nas spremljajte na Facebook strani.

Delavnice<br />
Vir: SPIRIT Slovenije <br />

ZELENE PRILOŽNOSTI

LAS Vipavska dolina je na prvem javnem pozivu leta 2017 prejel sedem vlog, od katerih sta bili uspešni dve vlogi. Operacija vodilnega partnerja Občine Vipava Zelene priložnosti - divje rastline / Tematska pot Slap, ki jo financira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP) se že intenzivno izvaja. Oblikovalo se je projektno partnerstvo, ki ga sestavljajo tudi Turistična kmetija Majerija Matej Tomažič s.p. in Območna obrtno podjetniška zbornica Ajdovščina, Krajevna skupnost Slap ter Društvo upokojencev Ajdovščina.

Poleg izredno zanimivih delavnic za različne ciljne skupine bo Slap bogat za novo turistično infrastrukturo, Tematsko pot, ki bo potekala od središča vasi Slap do Turistične kmetije Majerija. Ustrezno urejena pohodna tematska pot bo opremljena s tremi izobraževalnimi tablami in dvema počivališčema. Na osrednjo temo se navezujejo drugi naravni, kulturni in kmetijski segmenti, ki jih pot povezuje, in sicer naselje Slap, vinogradi, vinarji in druga kulturna dediščina.

Prve aktivnosti v sklopu delavnic se bodo izvajale že v novembru, zato vas vabimo, da spremljate spletno stran občine Vipava in ostalih partnerjev v projektu.

Tematske poti<br />
Vir: Samo Trebižan in Arhiv Razvojne agencije ROD<br />

ZELENA LUČ ZA PRIPRAVO NOVEGA RRP (2021–2027)

Razvojni svet Severne Primorske (Goriške razvojne) regije je na svoji 20. redni seji, ki je potekala 13. septembra v Novi Gorici, sprejel sklep o Programu priprave Regionalnega razvojnega programa (RRP) za Severno Primorsko (Goriško razvojno) regijo za obdobje 2021–2027, ki predstavlja temeljni programski dokument na regionalni ravni za novo programsko obdobje. Skladno s sprejetjem sklepa so člani razvojnega sveta potrdili tudi koordinatorje petih razvojnih področij in vodjo priprave RRP. Razvojna agencija ROD Ajdovščina bo tako kot v dosedanjih programskih obdobjih aktivno sodelovala tudi pri pripravi vseh potrebnih programskih dokumentov prihajajočega programskega obdobja EU 2021 – 2027. Več informacij o Programu in septembrski seji RSR na povezavi http://ra-rod.si/2018/09/25/zelena-luc-za-pripravo-novega-rrp-2021-2027/.

Priprave Regionalnega razvojnega programa za Severno Goriško<br />
Vir: Arhiv Razvojne agencije ROD in Pixabay<br />

AKTUALNI RAZPISI

Novi nacionalni razpisi, ki smo jih izbrali za lokalno okolje, so na voljo na spletni strani Razvojne agencije ROD.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #turizem, #ROD

Kolofon