Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: V Ajdovščini trije kandidati za župana in devet list

Iztekel se je rok za vložitev kandidatur za letošnje lokalne volitve, ki bodo potekale v nedeljo, 18. novembra. Občinska volilna komisija je tokrat prejela tri kandidature za župana Občine Ajdovščina in devet list za občinski svet. Sočasno bodo potekale volitve še za člane svetov krajevnih skupnosti.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina so kandidature za župana vložili sedanji župan Tadej Beočanin (SD), Miha Kapelj (SDS) in nekdanji župan Marjan Poljšak (NSD). Za 26 članov občinskega sveta se bo v petih volilnih enotah potegovalo osem strank in ena lista. SD, SDS, NSi, ZZP, Desus, SMC, NSD in Levica so imele svetnike že v tem mandatu, medtem ko je nova nestrankarska lista Burja nadomestila liste Srce, podjetnike in Čaven, ki so tudi imele svetnike.

Zanesljivo pa bo občinski svet štiri leta brez pripadnikov parlamentarnih strank LMŠ, SAB in SNS, ki kandidatur sploh niso vložile, pa tudi SLS ne. Na prejšnjih volitvah je za občinski svet kandidiralo kar 15 strank in list.

Sočasno bodo potekale še volitve v svete krajevnih skupnosti, prvič tudi v Plačah, ki je po izločitvi iz KS Vipavski Križ medtem postala 27. krajevna skupnost v občini.

* Preberite tudi:

Seznam kandidatov za župane in člane občinskih/mestnih svetov

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon