Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andi Mamić odličen tretji, Anže Šenk zmagal na Dalmacija ultra trailu v Omišu

Pretekli vikend je v Omišu potekala tretja izvedba Dalmacija ultra traila. Med 770 tekači je teklo preko 120 Slovencev. Slovenija je dominirala in pobrala tri od štitih zmag s številnimi uvrstitvami na zmagovalni oder. Močan pečat so pustili tudi tekmovalci iz Vipavske doline in njenih obronkov.

Andi Mamić iz Skrilj (UTVV Race Team) je na 103 km dolgi progi dosegel odličen rezultat in se s časom 13 ur in 9 minut uvrstil na tretje mesto. Zmagal je Matic Čačulovič, Slovenija.

Anže Šenk, Jezerjan preseljen v Podkraj je na 53 km dolgi progi, ki je štela tudi za državno prvenstvo Hrvaške v trail teku pometel s konkurenco in zmagal s časom 5 h 23 min. Absolutno tretja in prva med ženskami je bila Ajda Radinja, aktualna lastnica ženskega rekorda na Ultra gorskem maratonu Vipavska dolina. V konkurenci 120 deklet so bile zelo dobre Kristina Mamić iz Skrilj (UTVV Race Team) na 17. mestu, mesto za njo pa Anja Klančnik iz Vipave (UTVV Race Team).

Na kraljevski razdalji 100 milj je zmaga prav tako odšla v Slovenijo, zmagal je Ivan Hrastovec – Ivi in kar za uro in pol izboljšal rekord proge na 19 h 31 min. Med ženskami je slavila Klara Bajec.

Andi Mamić

Anja Klančnik in Katja Kegl Vencelj

Vsi rezultati: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/627

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon