Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: Tadej Beočanin predstavil svoj program za bližajoče se lokalne volitve

Na včerajšni tiskovni konferenci se je uradno kot kandidat za župana Ajdovščine predstavil tudi dosedanji župan Tadej Beočanin. Predstavil je svoje ideje in vizije za prihodnost, obenem pa je podžupan Mitja Tripkovič predstavil še listo stranke SD, ki bo kandidirala za vstop v občinski svet.

V Ajdovščini se bo za nov županski mandat potegoval aktualni župan Tadej Beočanin (SD), ki je ob predstavitvi svoje kandidature napovedal, da bo v novem mandatu največ pozornosti namenil vprašanju bivanja in vzpostavitvi pametnega mesta. Poglavitni cilj je izgradnja soseske Ribnik SB ii s 120 stanovanji za trg, izgradnja 60 oskrbovalnih stanovanj in izgradnja 30 neprofitnih stanovanj. Obenem pa poskrbeti, da bo Občina Ajdovščina pametna občina, z optičnim omrežjem v vsaki hiši, z e-komunikacijo z občani in podobno.

Beočanin je na tiskovni konferenci posebej poudaril dobre gospodarske kazalce v Ajdovščini, ki naj bi se nadaljevali tudi v prihodnje. Torej še več novih delovnih mest, podpora novim in obstoječim podjetjem, obrtiško - podjetniški inkubator, nove poslovne cone in večanje števila servisnih dejavnosti v občinskem središču. S širitvijo mesta se večajo tudi potrebe po vrtcu in šoli. Izgradnja novega vrtca je skorajda nuja, po vsej verjetnosti pa bo potrebno povečati tudi število šolskih učilnici. Nov izobraževalni program naj bi dobili v SŠ Veno Pilon Ajdovščina.

Nadaljevala in zaključila naj bi se vsebinska in urbanistična prenova mestnega središča Ajdovščine, nastalo bo novo krožišče na ajdovski obvoznici ter avenija 5. maja s počivališčem (plažo) ob Lokavščku. Prav tako se bo nadaljevalo vlaganje v vitalno podeželje, nuja je kanalizacija in vodovod v zaselkih Grivče in Gradišče, precej poudarka pa bo še vedno tudi na turizmu, ena izmed idej je poiskati vlagatelja za izgradnjo mestnega hotela v starem Jochmannovem mlinu.

Predstavitev kandidature Tadeja Beočanina za župana Ajdovščine

Beočanin bo v primeru še enega mandat tudi naprej podpiral razna športna, kulturna in druga društva, ki skrbijo za prepotreben utrip mesta in občine. Na kulturnem področju je prioriteta dokončanje prenove glasbene šole in širitev Pilonove galerije, športniki pa si lahko obetajo novo večnamensko gimnastično dvorano, telovadnico z alpinističnem središčem v Palah, na svoj račun pa naj bi prišli tudi ajdovski BMX-arji, z novo progo, ki bo omogočala kakovosten trening in tekmovanja.

Ob koncu tiskovne konference je Mitja Tripkovič predstavil dosedanje delo stranke SD v ajdovskem občinskem svetu in poudaril predvsem vložen trud na področju vzgoje in izobraževanja, podoben trend pa naj bi nadaljevali tudi v prihodnjem mandatu, če se bo lista seveda uvrstila v občinski svet.

Tadej Beočanin vstopa v volilno tekmo kot kandidat stranke SD,  s podporo strank Desus, SMC in Liste Burja.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon