Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: Marjan Poljšak si želi boljšo rešitev za Lavričev trg

Predvolilno kampanijo je začel tudi nekdanji župan občine Ajdovščine Marjan Poljšak, ki si želi ponovne vrnitve na županski stolček. V pogovoru za Primorske novice je poudaril, da se v kandidaturo podaja zaradi rešitve prenove Lavričevega trga, ki je po njegovem, kot pravijo nekateri, katastrofa.

Kot smo že poročali se v boj za župana Ajdovščine podaja tudi Marjan Poljšak, ki je sicer ajdovsko občino vodil 14 let, na zadnjih volitvah pa je moral mesto prepustiti Tadeju Beočaninu. Svojo letošnjo kandidaturo gradi predvsem na prenovi Lavričevega trga, vse skupaj pa je predstavil v pogovoru za Primorske novice kjer je dejal naslednje: "Glede na leta se sam ne bi spuščal v to, ampak ne vem za nobenega kandidata, ki bi te zadeve rešil. Prepričan sem, da bi lahko kanalizacijo na trgu in ostale zadeve uredili tako, da središče ne bi bilo zaprto toliko časa, v več etapah in bi kopali le tam, kjer je najbolj nujno. To je tudi strahotna izguba denarja. Prenovo bi lahko izpeljali za pol manj in ne za pet milijonov ali več, kot bo stala, če jo bo nadaljevala ta ekipa. Jaz bom zadeve rešil, kot je prav in pametno za večino ljudi. Trg mora služiti namenu, zaradi katerega je nastal, za potrebe trgovine. Če so na njem parkirani avtomobili, živi.”

Marjan Poljšak kandidira pa kot član Narodne stranke dela. Prioritete so zmanjšanje zadolženosti občine, večja gospodarnost pri naložbah, nova delovna mesta za mlade, razvoj podjetništva in vzpostavljanje prijaznih medčloveških odnosov: “Če hočeš ustaviti in spremeniti stvari, moraš prevzeti oblast. Za župana moraš biti pošten in pogumen.” NSD bo sodelovala tudi z listo za občinski svet.

 

* Vir: Primorske novice

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon