Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Z vajami za izboljšanje spomina do kvalitetnejšega življenja

Nedavno je v prostorih družbe Taxa d.o.o. potekala zanimiva delavnica z naslovom »Vpliv dejavnikov na kognitivne sposobnosti posameznika«, ki jo je vodila Blanka Samec, mag. socialne gerontologije. Vaje za izboljšanje spomina priporočamo vsem, ne glede na starost in težave. S stalnim urjenjem, ki vključuje različne miselne dejavnosti, bomo izboljšali naš spomin in s tem kvaliteto in zadovoljstvo z življenjem.

Z rednim izvajanjem vaj ohranimo miselno prožnost. Lažje prikličemo informacije, ki so skladiščene v obliki različnih vrst spominov v naših možganih. Vse kar poleg redne dnevne rutine še dodatno angažira naše možgane, je koristno za ohranjanje možganskega zdravja. Na podobnih delavnicah spoznamo kaj lahko storimo, da ohranimo čim bolj bistre možgane - od prehrane do gibanja, primernega spanja, obvladovanja vsakdanjega stresa, vzdrževanja socialnih stikov in različnih oblik vadbe.

Katere vaje in kako pogosto naj jih delamo?

Vaje morajo biti raznolike, izvajati jih moramo redno. Tako kot velja za naše mišice, da potrebujejo stalno telesno aktivnost, to velja tudi za naše možgane. Le ob redni miselni vadbi lahko naši možgani uspešno premagujejo miselne napore. Spoznali bomo:

  • miselne vaje za lažje pomnjenje,
  • vaje za boljšo orientiranost v prostoru,
  • vaje za krepitev besednega in prostorskega spomina,
  • različne aritmetične naloge,
  • vaje iz logike.

Pa še utrinek iz delavnice: Meta Mržek, direktorica Taxa d.o.o.,je v imenu udeležencev povedala: "Za izvedbo delavnice smo se odločili, saj želimo zaposlenim ponuditi čim večji spekter vsebin v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu. Delavnica je bila zanimiva, poučna in zabavna. Blanka nam je predstavila osnove o tem kako delujejo naši možgani in spomin. V drugem delu pa nam je pripravila ogromno vaj za trening spomina. Ob vajah smo se učili in tudi nasmejali, kar je brez dvoma pozitivna popestritev delovnega dne. Delavnico priporočam vsem, ki jim je mar za dolgoročno zdravje zaposlenih in s tem seveda tudi njihovo delovno storilnost."

Vaje za izboljšanje spomina

Ne pozabimo, da vsak dan lahko nekaj naredimo, da izboljšamo svoj spomin. Kaj in kako boste izvedeli na prihodnjih delavnicah, ki bodo poleg teoretičnega znanja ponudila tudi nekaj praktičnih primerov vaj.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #fmbb2018

Kolofon