Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Petra Tratnik izvrstna druga na Ljubljanskem maratonu

Etiopijec Sisay Lemma Kasaye je z rekordom proge zmagal na 23. ljubljanskem maratonu v teku na 42 km. Nova rekorda znamka znaša dve uri, štiri minute in 58 sekund. Malce manj kot eno uro je za novim rekorderjem zaostala Petra Tratnik, kar je zadostovalo za izvrstno drugo mesto med slovenskimi tekačicami.

V soboto, 27. in nedeljo, 28. oktobra 2018 je v Ljubljani potekal Volkswagen 23. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev v Ljubljani.  Maratona v Ljubljani se vsako leto udeleži več kot 23.000 tekačev in tekačic. Od tega se šolskih tekov udeleži skoraj 8 tisoč mladih, na 10-kilometrsko progo se poda 6 tisoč tekačic in tekačev, s polmaratonom in maratonom pa se je spopada več kot 9 tisoč tekačev in tekačic.

Največji slovenski tekaški praznik je postregel z izjemnim tekom v moški konkurenci. Za to je poskrbel tudi Etiopijec Sisay Lemma Kasaye, ki je z 2:04:58 postavil rekord ljubljanskega maratona. Njegov uspeh je dopolnila Kenijka Visiline Jepkesho (2:22:58), ki je v ženski konkurenci prav tako postavila rekord proge.

Najboljša slovenska maratonca sta postala Matic Modic in Barbara Trunkelj. Barbara Trunkelj (2:50:11). Slednja se sicer bolj posveča gorskim tekom, Ljubljanski maraton je bil zanjo prvi maraton na asfaltni podlagi. Za lepo presenečenje pa je poskrbela Colčanka Petra Tratnik, ki je s časom 3:00:12 zasedla odlično drugo mesto. Tudi Tratnikovo poznamo bolj iz gorskih tekov, navsezadnje si lasti odlično četrto mesto iz lanskega svetovnega prvenstva v gorskem maratonu, letos pa je na istem tekmovanju na Poljskem zasedla 15. mesto.

Petra Tratnik

 

* Fotografije: Prijavim.se

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon