Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: Miha Kapelj napoveduje boljši razvoj občine in krepitev domoljubja

Za medije je spregovoril tudi tretji kandidat za župana Ajdovščine, Miha Kapelj, ki bo volilce poskušal prepričati kot kandidat stranke SDS, podpirajo pa ga tudi v strankah NSi ter SLS. Kapelj v svojem programu napoveduje brezplačni mestni avtobus, nov kulturni dom, večje koriščenje EU denarja, razvoj turizma tudi na podeželju, poskrbel bo tudi za stanovanja, tako v mestu kot na vaseh.

Miha Kapelj se podobno kot Marjan Poljšak in Tadej Beočanin podaja v tekmo za župana občine Ajdovščina. 38. letnik si je dom ustvaril v Dobravljah, mladost pa je preživel na Kalu pri Pivki. Po izobrazbi je dipl. ing. tehnologije prometa. Zaposlen je v gospodarstvu. Kandidira s podporo stranke SDS, obenem pa je tudi predsednik občinskega odbora omenjene stranke.

V intervjuju za Go-portal.si je dejal, da so glavni poudarki njegovega programa dobro počutje občanov, zelena  energija. Živimo namreč na območju, kjer so gozdovi okoli nas, imamo pa tudi sonce in seveda burjo, katera bi prinesla kar nekaj zelene energije. Občina se mora potruditi in zagotoviti služnost investitorjem v optično omrežje. Ravno tako, je potrebo obnoviti cestne povezave med nekaterimi kraji v občini. "Za kandidaturo sem se odločil, ker sem prepričan, da se lahko v občini Ajdovščina še marsikaj postori. Obstajajo določena področja, ki v občini še niso urejena in jih je treba urediti. Želim, da se občina še bolj pospešeno razvija in s tem omogočim boljše, kvalitetnejše življenje našim občanom, tako v Ajdovščini kot tudi na podeželju. Seveda sem se o kandidaturi najprej posvetoval z našimi člani, ki so mi izrazili široko podporo," je svojo odločitev, da se vključi v tekmo za župana ajdovske občine pojasnil Miha Kapelj.

Ena izmed idej je tudi gradnja parkirišča na obronkih Ajdovščine in po celotnem mestu omogočiti Hop on Hop Of avtobus, kateri bo brezplačno prevažal, tako stanovalce kot turiste po Ajdovščini. S tem bomo po besedah Kaplja pripomogli k boljšemu življenjskemu okolju, promet v središču Ajdovščine pa se bo tako zmanjšal.

Med glavne točke programa spada krepitev domoljubja. "Poskrbeti moramo, da bodo naši otroci ponosno pokazali naš grb in zastavo, da bodo srčno zapeli našo Zdravljico in da bodo ta ponos prenašali iz roda v rod." Miha Kapelj zatrjuje, da bo poskrbel, da bo v vseh ustanovah, predvsem pa v vzgojnih ustanovah ponosno plapolala zastava in da bo v vsaki učilnici visel grb.

Kapelj pozornost daje še zdravstvu, razvoju turizma na podeželju, varovanju ostarelih, spodbudam kulturni in športni množičnosti, gradnji komunalne infrastrukture ter tudi izgradnji kulturnega doma v Ajdovščini.

Podpora kandidatu stranke SDS, Mihi Kaplju

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #lokalnevolitve2018

Kolofon