Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: »Fantastični štirje« za vipavskega župana

Vsake županske volitve vipavske občine že dolgo predstavljajo boj med »starim in novim«. Nekateri si želijo prepihov v garnituri, drugi zgolj prepih v pristopu, tretji radi ponujajo prispodobo o vinu, ki da je starejše boljše, spet četrti vse skupaj primerjajo z bojem z mlini na veter. Bo letos kaj drugače?

Bitka za župansko mizo se v Vipavi bije med štirico kandidatov. Žreb za vrstni red na glasovnici je kot prvega določil aktualnega podžupana Jožka Andlovica, sledijo mu Nataša Nardin, Goran Kodelja ter aktualni župan mag. Ivan Princes.

Andlovic (SDS), ki v izjavah poudarja, da je treba usmeriti pogled v napredek in svojo politično prepričanje opisuje kot »zmerno«, na prvo mesto svojega programa postavlja prizadevanje, da bi »ustvaril moderno, gospodarno in prijazno občino za vse občane.« Nardinova nastopa s podporo volivcev, širši javnosti pa je poznana že iz novinarskega dela. Za svoje delovanje izpostavlja »pomen vrednot, ki jo vodijo skozi življenje«, hkrati pa se glede usmeritve ne osredinja »ne v levo, ne v desno, namreč naprej.« Prekaljeni ekonomist Kodelja, ki prav tako kandidira s podporo volivcev, predstavlja staro, a vedno diskutabilno mantro mnogih volivcev, češ, da je uspešen šef podjetja lahko tudi uspešen šef občine. Sam pa stremi za »občino prijaznejšo do domačinov in zanimivejšo za obiskovalce.« Štirico sklepa aktualni in dozdajšnji edini vipavski župan Princes, ki naskakuje še/že sedmi mandat. Mnenja je, da mu pogled na iztekajoči mandat še vedno ponuja smiselnost vnovične kandidature v kateri s pomenljivim nasmehom poudarja »več dejanj in manj besed.«

Kot pomoč za lažjo odločitev volivcev bo dobrodošla okrogla miza županskih kandidatov na Lozicah 9. novembra ob 19.30 uri. Ter zadnje soočenje županskih kandidatov, ki bo 16. novembra v Vipavi (najverjetneje v kulturnem domu) ob 19. uri.

Dodajmo še, da bo soočenje ajdovskih kandidatov za župana, v četrtek, 8. novembra, ob 18. uri, v Baru Hiša mladih Ajdovščina.

 

* Preberite tudi:

Seznam kandidatov za župane in člane občinskih/mestnih svetov v Občini Vipava

Lokalne Ajdovščina

#novice, #vipava, #lokalnevolitve2018

Kolofon