Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovec David Prosen z Artifex-i do naslova svetovnih prvakov

Ne zgodi se ravno pogostvo v življenju posameznika, da postane svetovni prvak. Prav ta občutek pa je pred kratkim doživel mladi Ajdovec David Prosen, ki je skupaj s plesno skupino Artifex osvojil naslov svetovnega prvaka v plesu, v kategoriji Hip hop članske formacije. Čestitke.

Za plesno šolo Artifex je vrhunska sezona. V sklopu IDO (International dance organization) tekmovanj so, kot bi rekli v športu, dosegli »hat-trick«. V sezoni 2017/18 so v kategoriji »Hip hop članske formacije« s točko »Kokamoe« postali državni, evropski ter konec meseca oktobra še svetovni prvaki.

Res je, da Artifex ni lokalna plesna šola saj prihajajo iz Ljubljane, je pa omembe vredna zaradi Ajdovca Davida Prosena, ki je član te zmagovalne skupin. Vedno nasmejan in s ponosom priznava, da se po njemu pretaka »wajdowska kri«, barve Artifexa vedno zastopa s ponosom na vseh tekmovanjih in nastopih.

Svetovno prvenstvo, ki je potekalo v poljskem mestu Kielce, je gostilo veliko reprezentanc, med katerimi je bila tudi slovenska. Barve Slovenije je zastopala tudi plesna šola Artifex, katera se je na svetovno prvenstvo odpravila samo z enim ciljem in ta je bil, da ubranijo lanski naslov. Kar so si zadali so na koncu tudi dosegli. Že drugo leto zapored so dokazali, da so najboljši v kategoriji velikih hip hop skupin. Poleg tega naslova se lahko pohvalijo še s svetovnima prvakoma v kategoriji »Hip hop duo mladinci« ter še z mnogo drugimi odličnimi rezultati.

Plesna šola Artifex do naslova svetovnih prvakov

»Kar smo letos dosegli seveda ni padlo z neba, saj je bilo potrebno za take rezultate veliko trenirati, veliko vikendom doma v Ajdovščini se je bilo potrebno odreči, ampak na koncu, ko pogledaš nazaj in vidiš kaj so vsi ti treningi prinesli za sabo, hitro prideš do zaključka, da je bilo vredno kdaj tudi malce »stisniti zobe« in potrpeti. Brez tega, takih rezultatov vsekakor ne bi bilo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil ostalim članom skupine za nepozabno izkušnjo, ter seveda koreografu Žigi Mlakarju za vrhunsko sestavljeno koreografijo.« je za Lokalne Ajdovščina povedal David Prosen.

Kot rečeno se plesna šola Artifex nahaja v Ljubljani, pred leti so se razširili tudi v Postojno, kjer tudi uspešno delujejo. Glede na to, da si prizadevajo k stalnemu napredku, mogoče pa enkrat svoja vrata odprejo tudi pri nas v Vipavski dolini.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon