Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pojasnilo uredništva: Umik ankentega vprašanja s spletnega portala Lokalne Ajdovščina

Včeraj smo na našem spletnem portalu objavili anketo pred prihajajočimi Lokalnimi volitvami, ki bodo na sporedu v nedeljo, 18. novembra 2018. Sprva je anketa potekala dokaj normalno, kmalu pa je bilo jasno, da z oddanimi glasovi vendarle ni vse v najlepšem redu. Zato smo se v uredništvu odločili, da anketo umaknemo s spletnega portala. Hvala za razumevanje.

Na spletnem portalu Lokalne Ajdovščine večkrat pripravimo anketo, ki zadeva različna aktualna vprašanja, o katerih povprašamo naše številne bralce. Odziv na anketna vprašanja je zelo različen, odvisen seveda od tega, koliko je določena problematika aktualna. Vendar v večini primerov na anketno vprašanje odgovori nekje med 300 in 500 bralci, tudi rezultati anketnega vprašanja so več ali manj realni in nekako pričakovani.

V zadnjih tednih pa smo objavili dve anketi, ki sta se nanašali na bližnje Lokalne volitve, na katerih bomo občani izbirali novega ali starega župana ter člane občinskega sveta. Obe anketi sta sprva potekali normalno, v številkah, ki so podobne ostalim anketam. Obakrat pa se je čez noč situacija spremenila in iz nekje 500 glasov, smo kmalu prišli na skoraj 10 000 glasov, kar pa je seveda zelo nerealna številka glede na povprečno obiskanost medija Lokalne Ajdovščina. Več kot očitno je torej, da gre za zlorabo ankete v takšne in drugačne namene, zato so rezultati popolnoma neprimerni in s tem neuporabni. Kdo je v ozadju teh zlorab ne vemo, niti nas ne zanima.

Prav zato smo se v uredništvu odločili, da anketo o tem, kdo je vaš favorit na prihajajočih volitvah, umaknemo z našega portala, prav tako v prihodnjih dneh ne bomo več objavili ankete, ki bi se nanašala na lokalne volitve. Hvala za razumevanje.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #lokalnevolitve2018

Kolofon