Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Valvasorjev ultra tek prinesel nova zadovoljstva domačim ultramaratoncem

Za ultramaratonce takorekoč ni predaha, saj se takšna in drugačna tekmovanja ter druženja dogajajo skorajda vsak vikend. Tako je v minulem koncu tedna potekala vzdržljivostna preizkušnja Valvasorjeva ultra, ki sta se je udeležila tudi Anja Klančnik in Andrej Zaman. Z rezultatom sta oba lahko več kot zadovoljna.

V deževnem popoldnevu preteklega petka je bil ob 16. uri štart prav posebne ekstremne in vzdržljivostne preizkušnje. 6. Valvasorjeva ultra pomeni 24 urno vzpenjanje iz doline Završnice do Valvasorjevega doma pod Stolom. V tem času je potrebno čim večkrat priti do koče in pri tem vsakič premagati 2,23 km ter 487 višinskih metrov.

Med okoli 20 udeleženci sta bila tudi letos zraven znana ultraša iz naših krajev, Anja Klančnik (članica UTVV Race Team) in Andrej Zaman (100 ob Mrzli reki). Dež, v katerem je Andrej našel njegovo čisto uživancijo, je padal prvih 15 ur, do cilja v soboto popoldne pa sta v sončnem vremenu oba naredila 19 vzponov. To je enako kot lani, pomeni okoli 85 km in malenkost manj kot 9500 višinskih metrov. S tem dosežkom sta Anja in Andrej skupaj delila 4. mesto v generalni razvrstitvi, med ženskami pa je Anja premočno zmagala. Andrej je v svoji starostni kategoriji zasedel 2. mesto.

Anja Klančnik in Andrej Zaman, zadovoljna po prihodu v cilj še ene čiste uživancije

Anja in Andrej sta tako izkoristila še en odličen trening pred dvema ultra preizkušnjama na domačem terenu, 100 ob Mrzli reki decembra v Ajdovščini in Ultra trail Vipava Valley maja v Vipavi.

Čestitke obema!

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon