Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini neznanec ukradel Halo pica vozilo

Policisti na ajdovskem v zadnjih dneh niso imeli pretiranega dela. Posredovali so pri poskusu vloma v župnišče v Črničah, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Lozicah, največ preglavic pa jim je povzročil nepridiprav, ki je ukradel avtomobil, namenjen dostavi hrane na dom.

5. novembra ob 23.57 uri, je bila Policija obveščena o tatvini osebnega avtomobila znamke Fiat Punto 1.2, kovinske barve, letnik 2001, naslednjih registrskih številk: LJ 013-EA na parkirišču za enim od gostinskih lokalov na območju Ajdovščine. Avtomobil je bil namenjen prevažanju storitev dostave hrane, predvsem pic. Policisti so nepridiprava izsledili in se pognali v lov za njim. Pri Osnovni šoli Šturje je zaenkrat še neznani storilec zaradi neprilagojene vožnje, med begom avto prevrnil na streho, a zbral še dovolj moči, da je policistom pobegnil peš. S tem dejanjem je storilec eni od gospodarskih družb povzročil za približno tisoč evrov materialne škode. Policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V  soboto,  3.  novembra ob 18.21 uri, je bila Policija obveščena o poskusu vloma  v  župnišče v naselju  Črniče. Policisti PP Ajdovščina so na kraju ugotovili,  da so neznanci nekaj minut po 18. uri pristopili do omenjenega župnišča in nato s silo telesa skušali vlomiti vhodna vrata objekta. Njihovo početje je slišal eden od občanov in nepridiprave s kraja prepodil; slednji so peš zbežali neznano kam. Zaradi omenjenega nezakonitega ravnanja je na vratih nastala posredna materialna škoda v višini približno 500 evrov. Glede omenjenega poskusa vloma je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno  sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi  Gorici). Po zaključku preiskave bodo ajdovski policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 2. novembra nekaj po 20. uri, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Lozice v času odsotnosti stanovalcev. Po prvih ugotovitvah so neznanci vlomili skozi pritlično okno stanovanjske hiše in pregledali notranje prostore. Pri tem so našli in si prilastili več kosov zlatnine in gotovino. Po izvršitvi kaznivega dejanja so nepridipravi z odtujenimi predmeti in denarjem kraj zapustili in odšli neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je bila oškodovancem povzročena večja materialna škoda. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Ajdovščina podali  kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (po prvem odstavku 205. člena KZ-1).

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon