Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovec Amer Čosić odlično zastopal slovensko ekipo gasilcev v ZDA

27. svetovno prvenstvo Firefighter Combat Challenge 2018 v Sacramentu, ZDA je končano. Slovenska ekipa, v kateri je bil tudi Ajdovec Amer Čosić, je dosegla izjemne rezultate med najboljšimi gasilci sveta. Med drugim se Slovenija veseli tudi naslova svetovnih podprvakov.

Za Amerja Čosića in ekipo gasilcev je prišel ponovno test njihovih fizičnih in psihičnih zmogljivosti. Kot član slovenske ekipe se je Ajdovec po 4-ih letih vrnil v ZDA, natančneje v Kalifornijo, v mesto Sacramento, kjer se je udeležil svetovnega prvenstva v tekmovanju Firefighter combat challenge(FCC). Gre za najtežje tekmovanje gasilcev, kjer se v polni zaščitni opremi z dihalnim aparatom na hrbtu poženejo čim hitreje po poligonu. Gasilec na progi opravi 6 testov - tek z 20kg utežjo na rami v 12m stolp, vleka 20kg zvitka cevi na stolp, tek navzdol, udarjanje s težkim kladivom po 75kg uteži, tek slalom 42m, vlačenje c-cevi napolnjene z vodo 25m in ritensko vlečenje 80-kg lutke 33m. Vse skupaj znese 150-200 porabljenih kalorij v 2 minutah. Zato tekmovanju rečejo ljubkovalno tudi "Dve najtežji minuti v športu".

Slovenska gasilska ekipa se je letos res izkazala in dosegla naslednje rezultate:

Svetovna podprvaka v mešanih dvojicah sta postala Lucija Grubar in Domen Pavlič 

Svetovni podprvaki  v kategoriji štafet hybrid so Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko, Amer Čosić

Svetovna podprvakinja v kategoriji ženskih štafet je postala Lucija Grubar, skupaj z Vero Licha, May Tommervold, Pavlino Havlenovo in Hano Havlickovo.

Firefighter Combat Challenge 2018

Ostale uvrstitve:

Dvojice TNT: (Amer Čosić in Phillip Keiser (GER)): 1: 29,34 - 9. mesto

S-GARD TEAM SLOVENIJA: (Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko, Amer Čosić) - 2. mesto

Posamezno: Amer Čosić: 1:41,15 - 71. mesto

Ekipno: S-GARD TEAM SLOVENIJA (Domen Pavlič, Patrik Štefelin, Sebastjan Vovko, Amer Čosić, Lucija Grubar): 4:37,52 5. mesto

Čestitke in bravo vsem in vsakomur posebej.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon