Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Monika Hrastnik (Črn Trn) tretjič zapored Kolesarka leta

Ajdovski šport, predvsem pa kolesarski klub Črn Trn, je prejel še eno priznanje za svoje dobro delo. Primož Roglič in Monika Hrastnik sta namreč ponovno postala kolesarja leta po izboru Kolesarske zveze Slovenije, ki je zdaj že tradicionalno nagrade podelila na Večeru zvezd na Ljubljanskem gradu. Cestni kolesar in gorska kolesarka iz discipline spust sta bila najboljša že trikrat zapored.

Monika Hrastnik, članica ajdovskega Črnega Trna si je tudi letos naziv najboljše več kot zaslužila. Med drugim je postala tudi evropska prvakinja v spustu. Podvig ji je uspel na Portugalskem. Bila je tudi najboljša v evropskem pokalu. Potem je bila šest na tekmi svetovnega pokala v Lošinju, pa četrta v Leogangu. Zablestela pa je predvsem s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju. Veliko je pričakovala tudi od nastopa na svetovnem prvenstvu, vendar je padla in še zdaj zdravi poškodbo.

Ni bilo najboljše, ampak upam, da bom padec čimprej pozabila. Trenutno sem na rehabilitaciji v Zrečah. Gre na boljše. Upam, da bom kmalu na kolesu. Večino časa sem ležala, zdaj pa bom kmalu začela s razteznimi vajami in treningi,” je s pokalom v roki priznala Monika Hrastnik, ki se še kako rada spomni tistih najlepših trenutkov v tej sezoni: “Letos je bila zelo težka sezona. Imela sem 17 startov. Je pa res tudi najboljša do zdaj. Nisem pričakovala česa podobnega, vendar sem se trudila po najboljših močeh. Najbolj mi bo ostalo v spominu tretje mesto iz Val di Sole.” Seveda se ob takih uspehih že lahko veselimo tudi prihodnosti, naslednje sezone: “Dejansko nikoli ne govorim rada o rezultatih. Pokažem, kako se peljem, če se vse poklapa pa je to to.”

Najprej pa bo lahko vsaj za trenutek uživala ob priznanju, zaslužila si ga je: “Tretje leto zapored. Pomeni, da sem na pravi poti, da delam prav. Je tudi priznanje za naprej.”

Priznanje je seveda tudi v ponos ajdovskemu klubu Črn Trn, ki tako nadaljuje tradicijo enega najboljših kolesarskih klubov v državi.

 

* Vir: Bicikel.com

* Naslovna fotografija: Prijavim.se

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon