Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve se začenjajo. Na voljo že predčasno glasovanje

Predvolilna kampanija je v polnem teku, na voljo pa je tudi že predčasno glasovanje. Od danes naprej je že mogoče predčasno glasovati na lokalnih volitvah 2018. Volišče za predčasno glasovanje v Ajdovščini je v prostorih Občine Ajdovščina, predčasno bo mogoče glasovati do četrtka, med 7. in 19. uro. Vabljeni, kajti vsak glas šteje.

Medtem ko je rok za glasovanje po pošti že minil – željo je bilo potrebno Občinski volilni komisiji sporočiti do 7. novembra – je še vedno mogoče zaprositi za glasovanje na domu. Volilvci, ki zaradi bolezni v nedeljo ne bodo mogli na volišče, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko še do jutri to sporočijo Občinski volilni komisiji, pa jih bo volilni odbor obiskal na domu.

V Ajdovščini bo v nedeljo odprtih 34 volišč, skupaj z voliščem za predčasno glasovanje jih je torej 35. Volilno pravico ima 15.765 volilnih upravičencev. Pred štirimi leti smo v Ajdovščini zabeležili 52,2 % udeležbo na lokalnih volitvah, kar je nekaj odstotkov več, kot je bilo državno povprečje (45,22 %).

Kandidature za župana so vložili: sedanji župan Tadej Beočanin (SD), Miha Kapelj (SDS) in nekdanji župan Marjan Poljšak (NSD). Za 26 članov občinskega sveta se v petih volilnih enotah poteguje osem strank in ena lista. SD, SDS, NSi, ZZP, Desus, SMC, NSD in Levica so imele svetnike že v tem mandatu, medtem ko je nova nestrankarska lista Burja nadomestila liste Srce, podjetnike in Čaven, ki so tudi imele svetnike.

Kandidati za župana

Liste kandidatov za občinski svet

Kandidati za svete krajevne skupnosti

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon