Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Veselje le v taboru ajdovskih košarkarjev

Za nami je še en ligaški vikend, ki je ajdovskim ekipam prinesel bore malo zadovoljstva. Najbolj zadovoljni so bili košarkarji, ki so se z zmago vrnili iz Tolmina. Prav Tolmin pa je bil pretrd oreh za nogometaše Primorja. Za las so bili prekratki tudi ajdovski rokometaši, poraz pa so doživele tudi ajdovske nogometašice ter malonogometaši. Rokometašice Mlinotesta so bile v tem vikendu proste.

Edino ajdovsko ligaško zmago so v tem vikendu dosegli ajdovski košarkarji. Ekipa Leone Ajdovščina je gostovala v Tolminu in zmagala z izidom 68 : 92. Začetek tekme je bil sicer dokaj izenačen, po prvi četrtini je semafor kazal rezultat 22 : 22, nato pa so Ajdovci prestavili v višjo prestavo in vse do zadnjega sodniškega piska višali razliko. Z 21. točkami se je v ajdovskem dresu najbolj izkazal David Vac. Sledi domače srečanje proti Hidrii, v soboto, 24. novembra.

Prva postava Primorja proti Tolminu

Prav Tolmin pa je bil premočan nasprotnik za nogometaše Primorja, ki so ponovno ostali praznih rok. Zmago Tolminu je v Ajdovščini prinesel Lapanja, ki je zadel v 74. minuti srečanja. Dvoboj pred okrog 150 gledalci je zaznamovalo mrzlo vreme in burja, kar je pomenilo, da prevelikega uživanja v tekmi ne bo. V začetku tekme so sicer prevladovali rdeče-črni, a si prave priložnosti niso priigrali. Morda ključen trenutek tekme pa se je zgodil v prvi polovici prvega polčasa, ko se je poškodoval domači vratar Nabergoj in s pretresom možganov končal v šempetrski bolnišnici. Ker ajdovska ekipa ne premore rezervnega vratarja je med vratnice stopil kapetan Adrijan Kompara in se v nenavadni vlogi še kar dobro znašel. Žal pa je bil v 74. minuti brez moči in gostje so povedli z 0 : 1. Rezuultat se do konca srečanja ni več spremenil. To je bil že sedmi poraz Primorja v tej sezoni. V soboto prihaja na ajdovski stadion ekipa Kopra.

Foto: Primož Brecelj

Zelo blizu zmage ali pa vsaj točke so bili v petek ajdovski rokometaši, ki so po dramatični končnici klonili proti ekipi Mokerca, z 26 : 27. Tekma je bila ves čas zelo izenačena, tehtnica pa se je nagibala enkrat na domačo, drugič pa na gostujočo stran. Prvi del srečanja so z 15 : 14 dobili ajdovski fantje, v nadaljevanju pa so malce več rokometnega znanja pokazali gostje. Le ti so si v 45. minuti priigrali tudi najvišjo prednost na tekmi, bilo je 18 : 22. Ajdovci se kljub zaostanku niso predali in so bili vse do konca v igri za točko. A nespretnost v napadu je botrovala, da so se ob koncu zmage veselili gostje. Jan Tunanovič je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen v domači vrsti. V soboto Ajdovci gostujejo v Izoli.

Maja Gruntar

V tem vikendu so na igrišče stopiletudi ajdovske nogometašice, ki so morale v mrzlem ljubljanskem vremenu priznati premoč razigranemu domačemu Krimu. Rezultat je bil 9 : 2. Hčere burje so v slovensko prestolnico dopotovale močno oslabljene, kar je podjetna domača ekipa znala vnovčiti in zasluženo visoko slavila. Ajdovsko čast sta s svojima prvencema v članskem dresu rešili kapetanka kadetinj Marija Capuder ter Helena Plut, ki je hkrati postavila tudi končni rezultat tekme. Naj omenimo še, da je v članskem dresu tokrat debitirala Maja Gruntar.  Prihodnjo nedeljo sledi še zadnje dejanje jesenskega dela sezone, ko v goste k našim članicam prihajajo mariborske vijolice. 

Foto: Primož Brecelj

Ekipa KIX-a pa je nadaljevala sezono s pokalno tekmo. V osmini finala so se pomerili z mariborskim območnim ligašem Slemenom in kar malce presenetljivo, visoko izgubili z 1 : 7. Tako so se poslovili od nadaljnega tekmovanja. V prvem delu ekipi nista zatresli mreže, nato pa so Ajdovci prešli v zaostanek po avtogolu. Sledilo je sicer izenačenje za katerega je bil najbolj zaslužen Klemen Sluga, nato pa so domači, po hudih napakah, v le štirih minutah prejeli štiri zadetke. Tekma je bila tako odločena.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #futsal

Kolofon