Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V primorskem derbiju Primorje nemočno proti Kopru

Na ajdovskem Mestnem stadionu sta se danes, v 15. krogu 3SNL Zahod, pomerila nekoč večna rivala, ajdovsko Primorje in Koper. Tekma domačim igralcem ne bo ostala v lepem spominu, saj so bili gostje iz Obale boljši in zasluženo zmagali z 0 : 2. Več v fotogaleriji dogajanja.

Slaba forma Primorja v zadnjem času in slabo vreme sta verjetno vzrok, da se je danes na tribunah ajdovskega stadiona, zbralo le dobrih 50 nogometnih navijačev. Nogometašem je vreme sicer prizaneslo, saj v času tekme ni deževalo, je bila pa zato nogometna zelenica precej razmočena, a še vedno v zelo dobrem stanju, glede na dopoldanske padavine v Ajdovščini.

Zaradi slabih rezultatov v zadnjih krogih je bilo težko pričakovati, da bodo  rdeče črni presenetili favorizirane kanarčke, da pa je to mogoče, so v sredo dokazali sosedje iz Vipave. Le ti so iz gostovanja na Bonifiki  presenetljivo prinesli tri zelo pomembne točke. Za Vipavo je zmagoviti gol zabil Sandi Balaj.

Nogometaši Primorja so v današnjo tekmo vstopili pogumno in malce bolj obrambno naravnano. Pobudo so prepustili izkušenejšim Koprčanom, sami pa prežali na protinapade. Iz enega takšnih napadov se jim je že v prvi polovici polčasa ponudila izjemna priložnost, sam se je pred gostujočim vratarjem Grljem, znašel Domen Božič, a je bil pri zaključnem strelu, v tako imenovano malo mrežico, za las nenatančen.  Tudi Koprčani so si v tem delu igre priigrali nekaj zrelih priložnosti, kakovost pa so potrdili v 35. minuti, ko je po lepem samostojnem prodoru, v daljši kot domačega vratarja Nabergoja, zadel Edi Baša.

Gol Baše za vodstvo Kopra z 0 : 1.

V drugem delu smo videli podobno igro obeh ekip. Koprčani so dokaj zlahka nadzorovali rezultat, Ajdovci pa so poskušali z borbenostjo nadoknaditi svoje šibke točke. A do prave priložnosti jim ni uspelo priti. Rumeni so zmago dokončno potrdili v 77. minuti, ko je po podobni akciji kot pri prvem zadetku, gol dosegel Igor Bukara. Do zadnjega sodniškega žvižga se nato ni zgodilo nič več razburljivega. Primorje je tako vpisalo že osmi poraz v jesenskem delu prvenstva, Koper pa ostaja na vrhu lestvice, s tremi točkami pred najbližnjim zasledovalcem, Tolminom. V prihodnjem, zadnjem jesenskem krogu, čaka Primorje gostovanje v Mirnu. Tekma bo odločala o tem kdo bo prezimil na petem, oziroma šestem mestu lestvice 3SNL Zahod. Kar je vsekakor manj, kot so v taboru ajdovskega ligaša, pričakovali pred začetkom sezone.

aaaa2328ajagttatasatraw (1)azbaw (2)b4c4cd (1)cd (2)deef (1)ef (2)erb5

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #fotogalerija, #nogomet

Kolofon