Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zdrav življenjski slog na osnovi umovadbe in zdravega prehranjevanja

V okviru programa promocije zdravja bo, v torek 27. novembra, organizirana delavnica z naslovom: Zdrav življenjski slog na osnovi umovadbe in zdravega prehranjevanja. Delavnica prične ob 17. uri, v prostorih Obrtne zbornice Ajdovščina, vodili pa jo bosta Katja Jež in Blanka Samec.

Na kognitivne sposobnosti posameznika vpliva vrsta dejavnikov. S stalnim urjenjem (umovadbo), ki vključuje različne miselne dejavnosti, bomo izboljšali naš spomin in s tem kvaliteto in zadovoljstvo z življenjem. Z rednim izvajanjem vaj ohranimo miselno prožnost. Lažje prikličemo informacije, ki so skladiščene v obliki različnih vrst spominov v naših možganih. Vse kar poleg redne dnevne rutine še dodatno angažira naše možgane, je koristno za ohranjanje možganskega zdravja. Tako kot velja za naše mišice, da potrebujejo stalno telesno aktivnost, to velja tudi za naše možgane.

Prehrana in življenjski slog sta ključna dejavnika zdravja človeka. Pogosto se zavedamo, da z nepravilno prehrano škodimo zdravju, manj pa je znano, da prehrana lahko deluje tudi kot zaščitni dejavnik pred najrazličnejšimi boleznimi, zato je pomembno, da poskrbimo za pestro in uravnoteženo prehrano. To pomeni, da moramo s hrano v telo vnesti le toliko energije, kolikor je porabimo. Količino in vrsto hrane pa moramo prilagoditi svojemu življenjskemu slogu in obsegu telesne aktivnosti in jo sestaviti tako, da izpolnjuje osnovne potrebe organizma po vseh vrstah hranil.

Več pa jutri, v torek, 27. novembra, ob 17. uri, v prostorih ajdovske obrtne zbornice. Vabljeni.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zdravje

Kolofon