Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pilonovci in Martina Batič na velikem odru z radijskim zborom Francije

Zelo posebno in nepozabljivo izkušnjo so 18. novembra letos prejeli pevci glasbenega razreda Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina. V prestižno dvorano Radia France jih je povabila Martina Batič, kjer so skupaj s Chœur de Radio France zapeli slovensko ljudsko pesem Pa se sliš, in za svoj nastop poželi bučen aplavz v dvorani.

V začetku letošnjega leta smo poročali o tem, da je domačinka Martina Batič, eno vodilnih dirigentskih imen mlajše generacije ne le v Sloveniji, temveč tudi na tujem, z mesta vodje Zbora Slovenske filharmonije (SF), ki ga je zasedala do konca lanskega leta, odšla na delo v Pariz. Tam sedaj vodi mešani zbor francoskega nacionalnega radia.

Radio France ima sicer še dva orkestra in otroški zbor, Martina Batič pa vodila mešani zbor, ki zaposluje 95 članov. Gre za največji zbor po številu zaposlenih v Evropi, morda tudi na svetu.

Da Martina Batič ohranja stik s svojimi koreninami, pa potrjuje naslednja zgodba, ki jo je spisala skupaj z ajdovskimi dijaki in dijakinjami. V nedeljo, 18. novembra so dijaki izbirnega modula glasbeno izražanje Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina pod mentorstvom profesorice Karmen Ferjančič Žgavc nastopili na velikem odru Radia Francije. Skupaj z radijskim zborom Francije in pod dirigentsko palico Batičeve, so zapeli priredbo slovenske ljudske Pa se sliš'. Med poslušalci je bila tudi sama direktorica Francoskega radia, predstavniki slovenske ambasade in drugi gostje. Za dijake je bil to nepozaben dogodek, ki se jim bo za vedno vtisnil v spomin.

Nepozabna izkušnja ajdovskih dijakov

Kako je vse skupaj potekalo pa si oglejte v spodnjih videoposnetkih.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #glasba

Kolofon